Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Μεγάλη πτώση των μετοχών

Από το ιστολόγιο http://xrimanews.gr/oikonomia/11239-megalh-ptwsh-twn-metoxwn

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009 βούλιαξε ο δείκτης  Βιομηχανικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ με την τιμή του να πέφτει στις 50,9 μονάδες, πολύ χαμηλότερα και από τις πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις.
Τιμές κάτω από το 50 δείχνουν επιβράδυνση και ειδικά αν παραμείνουν εκεί για μεγάλο διάστημα υποδεικνύουν αυξημένη πιθανότητα γενικής επιβράδυνσης της οικονομίας.

Στην ανακοίνωση των αρνητικών στοιχείων οι αγορές μετοχών κατέγραψαν μεγάλη πτώση. Ήδη, η επενδυτική ψυχολογία στην Ευρώπη ήταν αρνητική μετά την ανακοίνωση έκθεσης της Τράπεζας Κύπρου όπου επισημαίνεται ο κίνδυνος για προσφυγή της Κύπρου στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Παράλληλα, αυξάνονται τα δημοσιεύματα και οι αναλύσεις που θέλουν την Ιταλία να χρειάζεται διάσωση, κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα αλλάξει το ευρωπαϊκό σκηνικό ριζικά.


Στο ΧΑ ο ΓΔ κατέγραψε νέα μεγάλη πτώση τη Δευτέρα κλείνοντας στις 1182,76 μονάδες με απώλεια 1,78%. Ο δείκτης ευρωπαϊκών τραπεζών έκλεισε σε νέο χαμηλό 27 μηνών ανοίγονται επικύνδινα το δρόμο για τα χαμηλά του 2009.

Η θετική συσχέτιση του με το ΓΔ είναι πολύ μεγάλη και μία ενδεχόμενη συνέχιση της πτώσης του αναμένεται να τον επηρέασει αρνητικά.

XrimaNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου