Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Τελευταία εβδομάδα Ιουνίου, η Ολγκίν στην Κύπρο

Ανδρέας Πιμπίσιης

Τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου αναμένεται στην Κύπρο η Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ. Η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη βολιδοσκόπησε για το ενδεχόμενο συνάντησης την εβδομάδα που αρχίζει στις 24 Ιουνίου.

Η Λευκωσία εμφανίζεται ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της τελευταίας συνάντηση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών με την κ. Ολγκίν και την απόφασή του να δοθεί συνέχεια στην αναζήτηση διεξόδου στο Κυπριακό. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει την Πέμπτη ότι αυτό που σημειώνει η κυβέρνηση είναι «είναι την προσήλωση του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ, προς την προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων». «Εμείς επαναλαμβάνουμε γι’ ακόμη μια φορά την ετοιμότητα μας για συνάντηση οποιαδήποτε στιγμή», δήλωσε ο κ. Λετυμπιώτης.

Στο μεταξύ, στη συνάντηση του Αντόνιο Γκουτέρες με την προσωπική του απεσταλμένη για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Τύπου, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

«Μπορώ να σας πω ότι ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε όντως νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα με την προσωπική του απεσταλμένη, κ. Ολγκίν. Συνεχίζει τη δέσμευσή της με τα μέρη και άλλους σχετικούς φορείς στην αναζήτηση κοινού εδάφους. Θα είναι στη Νέα Υόρκη για λίγο ακόμα. Συζήτησε με τον Γενικό Γραμματέα για την πορεία προς τα εμπρός» είπε ο κ. Ντουζαρίκ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

ΠΗΓΗ https://www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου