Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Για να δούμε τον Μπάιντεν μόλις οι Τούρκοι μπουν στην κυπριακή ΑΟΖ… γεωτρήσεις

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, ο γνωστός Φατίχ Ντονμέζ, δεν κρατά ποτέ το στόμα του κλειστό. Αν και πρέπει να είναι ο «λαγός» του Ταγίπ Ερντογάν στα θέματα της ενέργειας, καθώς κάθε φορά που ομιλεί ο Τούρκος πρόεδρος ακολουθεί ο εν λόγω κύριος. Αποκάλυψε, λοιπόν, ότι η κατοχική δύναμη επιστρέφει δυναμικά στις παράνομες πράξεις της στα θέματα ενέργειας και θα εστιάσει σε συγκεκριμένες περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ. Φαίνεται ότι εφέτος οι Τούρκοι θα αφήσουν ήσυχη την Ελλάδα, καθώς λόγω του τουρισμού τα συμφέροντα είναι μεγάλα.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα Καθημερινή της Κύπρου, σε ένα επίσης αποκαλυπτικό της δημοσίευμα,

αφήνει να εννοηθεί ότι η Τουρκία κάτι βρήκε στην κυπριακή ΑΟΖ, όπου έδρασε παράνομα τα προηγούμενα χρόνια.

Εάν όντως η κατοχική δύναμη ανακάλυψε φυσικό αέριο στην ΑΟΖ της Κύπρου, τότε το πρόβλημα είναι τεράστιο διότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν διαθέτει τα μέσα για να αμυνθεί. Πόσο μάλλον για να επιτεθεί για να προστατεύσει την κυριαρχία της και τα στρατηγικά συμφέροντά της.

Η μόνη χώρα που λογικά αναμένει κανείς να συμπαρασταθεί στην Κύπρο είναι η Ελλάδα, η οποία όμως φαίνεται ότι συμφώνησε για «ήρεμο καλοκαίρι» μόνο στο Αιγαίο. Όχι και στην κυπριακή ΑΟΖ. Ελπίζω ότι οι πληροφοριοδότες μας “δεν ξέρουν τι λένε”. Διαφορετικά είμαστε για κλάματα. Όλοι…

Το Ισραήλ, όπως και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν και κάποια σχέδια υπάρχουν -ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Όμως, το Εβραϊκό Κράτος είναι βυθισμένο στα προβλήματά του. Και τα ΗΑΕ είναι μακριά…

Εκτός αν σε κάποια φάση βρεθούν …κοντά. Στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο. Αλλά για να συμβεί αυτό απαιτείται ηγεσία με κότσια. Και ούτε αυτό μπορούμε να το εντοπίσουμε στη Λευκωσία.

                 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ defence-point

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου