Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΠΑ: Εδωσαν το '09 55 βόμβες «βαθιάς διείσδυσης» στο Ισραήλ για το Ιράν

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......τα λεγόμενα και μίνι πυρηνικά ,  που όμως το πιο σημαντικό επικοινωνιακό στοιχείο αυτών των μικρών πυρηνικών βαθιάς διείσδυσης είναι ότι προβάλονται ως το «μικρότερο κακό». 
Συγκεκριμένα, η καταστροφή μίας υπόγειας εγκατάστασης, όπου φυλάσσονται χημικά ή βιολογικά όπλα, με ένα συμβατικό οπλικό σύστημα (ακόμη και αν αυτό μπορέσει να διεισδύσει σε επαρκές βάθος), ενδέχεται να προκαλέσει μόλυνση της ατμόσφαιρας.......
 Μάλιστα, όταν η προσβληθείσα εγκατάσταση περιέχει κάποιο βιολογικό όπλο υψηλής επικινδυνότητας, το οποίο θα μπορεί να επεκταθεί, αν απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα, τότε ο κίνδυνος διαρροής λαμβάνει παγκόσμιες διαστάσεις. Τα προβλήματα αυτά τα επιλύει ένα πυρηνικό όπλο, το οποίο θα εξαερώσει την περιοχή του στόχου, μαζί με τον επικίνδυνο χημικό και βιολογικό παράγοντα, δηλαδή, θα διεξάγει θερμοπυρηνική «αποστείρωση». 
Βέβαια, η έκρηξη θα προκαλέσει ραδιενεργή μόλυνση στο περιβάλλον, δεδομένου όμως ότι η ισχύς του όπλου θα είναι μικρή, ενώ η έκρηξη θα γίνει βαθιά στο έδαφος και όχι στην ατμόσφαιρα, όπως συμβαίνει με τα όπλα που αποσκοπούν στην καταστροφή επιφανειακών στόχων, η μόλυνση αυτή αναμένεται να είναι μικρή, «λελογισμένη» και, εν πάση περιπτώσει, μικρότερης επικινδυνότητας από ό,τι αν διέρρεε στην ατμόσφαιρα κάποιος βιολογικός παράγοντας μείζονος επικινδυνότητας. Κάποια μάλιστα υποστηρίζουν ότι η προσβολή πυρηνικών στόχων με συμβατικά όπλα θα προκαλέσει μεγαλύτερη μόλυνση από ραδιενέργεια από ό,τι αν ο ίδιος στόχος καταστρεφόταν με μίνι πυρηνικό, δεδομένου ότι η έκρηξη θα εξαερώσει τις επικίνδυνες ραδιενεργές ουσίες, αντί να τις εκθέσει στην ατμόσφαιρα, όπως θα έκανε κάποιο συμβατικό βλήμα.
Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=312404




    Το «Νιούσγουικ» που κυκλοφορεί τη Δευτέρα αποκαλύπτει ότι την ώρα που ο Μπαράκ Ομπάμα ασκούσε δημοσίως πιέσεις στο Ισραήλ για το θέμα των εβραϊκών οικισμών, μυστικά προμήθευε τη χώρα με 55 βόμβες, τις λεγόμενες «βαθιάς διείσδυσης», που μπορούν να πλήξουν και να καταστρέψουν ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.
Πρόκειται για 55 βόμβες που, σύμφωνα με ισραηλινές και αμερικανικές πηγές, παραδόθηκαν το 2009, λίγους μήνες αφότου ανέλαβε την προεδρία ο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ την πώληση είχε κανονίσει το 2007 η κυβέρνηση Μπους με τον τότε πρωθυπουργό Εχούντ Ολμέρτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου