Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Ερντογάν: Τουρκική κουτοπονηριά;

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....για εσωτερική κατανάλωση .......
Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=20771


Αφού καταφέρθηκε με άσχημο ύφος κατά της Δύσης στη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Ταγίπ Ερντογάν επιδόθηκε και σε κουτοπόνηρη τακτική δημοσίων σχέσεων, παίζοντας το ρόλο του «καλού παιδιού».



Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Νέα Υόρκη, και προσπαθώντας να ενισχύσει το προφίλ της Τουρκίας ως νομοταγούς κράτους, ανακοίνωσε ότι οι Αρχές ασφαλείας της χώρας σταμάτησαν πλοίο με συριακή σημαία το οποίο μετέφερε όπλα.
Αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να καταφερθεί κατά του Μπάσαρ αλ Άσαντ, του πρώην πολύ στενού του «φίλου», λέγοντάς του ότι η εποχή των καταπιεστικών δικτατόρων είναι παρελθόν! Και συνέχισε το ρεσιτάλ ηθοποιίας αναφέροντας ότι θα σταματούν πάντοτε τα οποιαδήποτε φορτία όπλων που θα περνούν από τον αέρα ή τη θάλασσα, όπως έκαναν και τώρα.
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο Ταγίπ Ερντογάν απέφυγε να πει πότε και σε ποια περιοχή σταμάτησαν το πλοίο. Είτε σταμάτησαν τέτοιο πλοίο, είτε όχι, η ουσία είναι ότι ο Τ. Ερντογάν αυτογελοιοποιείται και θέτει τον εαυτό του και την Τουρκία ως επιτήδειο ουδέτερο και ανήθικο κήρυκα ηθικοπλαστικής ρητορικής. Πάντως, έχει ιστορικό ενδιαφέρον να βλέπει κανείς τα αποτελέσματα της έπαρσης μιας ολόκληρης ηγεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου