Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Τρεμόντι: "Όλα εξαρτώνται από τη στάση της Γερμανίας"

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

"Πρέπει να επενδύσει στην Ευρώπη για το κοινό όφελος όλων"
"Η λύση της οικονομικής κρίσης εξαρτάται μόνο από μια λιγότερο αβέβαιη στάση της Γερμανίας", τόνισε χθες σε δηλώσεις του ο υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, Τζούλιο Τρεμόντι, τόνισε σε δηλώσεις του χθες ότι



Ο Τρεμόντι είπε στην δημόσια τηλεόραση RAI ότι "η κατάσταση είναι πολύπλοκη σε όλο τον κόσμο, είναι πολύπλοκη στην Ευρώπη και η Ευρώπη είναι η αιτία των ανησυχιών διεθνώς".
Ο ιταλός υπουργός Οικονομικών, πρόσθεσε ότι "το 2008 υπήρχε δυνατότητα περιορισμού και διαχείρισης της κρίσης. Τώρα όμως, η κρίση αυτή επέστρεψε--ως ευρωπαϊκή κρίση. Η λύση θα βρεθεί μόνον αν η Γερμανία αποφασίσει να υιοθετήσει μια λιγότερο αβέβαιη στάση και δείξει το αναγκαίο θάρρος, την δύναμη και το όραμα που χρειάζονται για να επενδύσει περισσότερο στην Ευρώπη, για το καλό της Ευρώπης αλλά και του ίδιου του εαυτού της".
Στο μεταξύ η πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων Ιταλίας (Confindustria), Έμμα Μαρτσεγκάλια, δήλωσε ότι "οι βιομήχανοι της χώρας πρόκειται να παρουσιάσουν σύντομα ένα μανιφέστο για την διάσωση της Ιταλίας". Η Μαρτσεγκάλια, πρόσθεσε ότι "η Ένωση Βιομηχάνων είναι έτοιμη να διαχωρίσει τις ευθύνες της από εκείνες της κυβέρνησης, διότι επιθυμεί μια πραγματική αλλαγή".
"Χρειάζεται μια ουσιαστική και άμεση τομή. Φτάνει πλέον με τις μικρές πρωτοβουλίες, δεν είμαστε διατεθειμένοι, πλέον, να παραμείνουμε σε μια κατάσταση αποτελμάτωσης", κατέληξε η επικεφαλής της Κονφιντούστρια.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου