Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Ερογλου συναντά τον ΓΓ του ΟΗΕ Συνεχίζονται οι κατηγορίες Ερογλου εναντίον των Ε/κ

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Ο Ερογλου συναντά τον ΓΓ του ΟΗΕ


Συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ στις 4 το απόγευμα, ώρα Κύπρου, θα έχει σήμερα ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα.


Σε δηλώσεις του χθες στη Νέα Υόρκη ο κ. Ερογλου χαρακτήρισε παραπλανητική για τις ''πραγματικότητες'' που υπάρχουν στο νησί, την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, είπε, εξακολουθεί να εκτοξεύει λανθασμένες κατηγορίες κατά των Τ/κ και της Τουρκίας, υποστηρίζοντας ότι εάν πρέπει να κατηγορηθεί κάποιος για την σημερινή κατάσταση, αυτή θα πρέπει να είναι η ε/κ πλευρά, η οποία - ανέφερε - σφετερίστηκε την Κυπριακή Δημοκρατία, αφού έδιωξε τους Τ/κ από τον συνεταιρισμό. ''O Χριστόφιας πιστεύει ότι μιλά εκ μέρους ολόκληρης της Κύπρου, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει δικαίωμα να μιλά εκ μέρους των Τ/κ''.

Η ε/κ πλευρά, πρόσθεσε, άρχισε τις γεωτρήσεις στα ανοικτά της νότιας Κύπρου παρά τις προειδοποιήσεις και ο ίδιος με τον Τούρκο πρωθυπουργό υπέγραψαν τη ''συμφωνία οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας'' ως ''ανταποδοτικό βήμα''.

Η συμφωνία είναι ζωτικής σημασίας και θα προλειάνει το έδαφος για παρόμοιες συμφωνίες στο μέλλον, πρόσθεσε.

Οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, ανέφερε, δεν αποσκοπούν στην μετατροπή ενός ενιαίου κράτους σε ομοσπονδιακό αλλά στη δημιουργία ενός νέου συνεταιρισμού, μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδιακής δομής των δύο ισότιμων ιδρυτικών κρατιδίων.

Ο Τ/κ ηγέτης, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, παρέστη στη δεξίωση που παρέθεσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα ΗΕ προς τιμή του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογαν, όπου ήταν μεγάλος αριθμός ξένων ηγετών και κρατικών αξιωματούχων. Επισκέφθηκε ακόμη το Ισλαμικό Πολιτιστικό Κέντρο στη Νέα Υόρκη.

Εξάλλου, σε συνέντευξή του σε αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Ντερβίς Ερογλου δήλωσε ότι ήταν λάθος των Ε/κ οι έρευνες για φυσικό αέριο και πως θα επηρεάσουν τις συνομιλίες. Οσον αφορά τις διαπραγματεύσεις είπε ότι στο τραπέζι υπάρχουν 6 κεφάλαια, σε κάποια από αυτά υπήρξαν συγκλίσεις αλλά ακόμη δεν έφθασαν σε κάποια συμφωνία. Η ε/κ πλευρά, υποστήριξε, κινείται με βραδύτητα στις συνομιλίες επειδή είναι αναγνωρισμένο κράτος και μέλος της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου