Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν πρόκειται να αναγνωρισθεί τώρα το Παλαιστινιακό κράτος!

Σχόλιο ιστολογίου μας : ........μπήκαν στο παιχνίδι τα μεγάλα μέσα....
Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

NEA ΥΟΡΚΗ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Κώστας Τζεβελέκος
Οι εκπρόσωποι των χωρών που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για την επίλυση του Παλαιστινιακού ( ΗΠΑ, Ε.Ε, Ρωσία και Ηνωμένα Έθνη ) «έκλεισαν» τον πρόεδρο των Παλαιστινίων κ. Αμπάς σε ένα δωμάτιο εδώ στη Νέα Υόρκη και του εξήγησαν τους λόγους, για τους οποίους δεν πρέπει να ζητήσει τώρα την ίδρυση ενός Παλαιστινιακού κράτους . 



Του εξήγησαν ότι εάν επιμείνει θα καταψηφίσουν την πρόταση όχι μόνο οι ΗΠΑ, αλλά και άλλες χώρες.
Του πρότειναν να δεχθεί το χρονοδιάγραμμα μέχρι τα τέλη του 2012 και μέσα στους επόμενους τρεις μήνες οι δύο πλευρές,  Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί να καταθέσουν τις προτάσεις τους στους τομείς της ασφάλειας και των εδαφικών διαφορών.
Οι Παλαιστίνιοι θα δεχθούν την έναρξη των συνομιλιών υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και των διαμεσολαβητών ( ΗΠΑ, Ε.Ε, Ρωσία ) με την προϋπόθεση ότι θα προηγηθεί το πάγωμα της εποικιστικής δραστηριότητας των Ισραηλινών.
Διεθνείς αναλυτές εδώ στην Νέα Υόρκη υποστηρίζουν ότι η προσφυγή του Αμπάς στα Ηνωμένα Έθνη και ο θόρυβος που ξεσηκώθηκε οφείλεται στην αποτυχημένη πολιτική των ΗΠΑ και του Ισραήλ.
Υποστηρίζουν μάλιστα ότι ο πρόεδρος των Παλαιστινίων κ. Αμπάς βγαίνει κερδισμένος γιατί έχει βελτιωθεί η εικόνα του στον Αραβικό κόσμο και έχει μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη στα διεθνή φόρα που αφορούν τα παλαιστινιακά δικαιώματα.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι είναι πρόθυμος να ξεκινήσει συνομιλίες στη Ράμαλα , στα Ηνωμένα Έθνη ή οπουδήποτε αλλού θελήσει ο Αμπάς προκειμένου να υπάρξει ειρηνευτική λύση που ταλανίζει τις δύο χώρες εδώ και 20 χρόνια.
Ο σύμβουλος του Παλαιστίνιου Προέδρου Μοχάμεντ Σαμπαγιέτ που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, μιλώντας στους δημοσιογράφους υπογράμμισε ότι : "Ο πρόεδρος Αμπάς ήρθε στη Νέα Υόρκη ώστε να θέσει την υπόθεση της Παλαιστίνης για ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας και όχι στη Γενική Συνέλευση. Σε περίπτωση που τεθεί βέτο οι Παλαιστίνιοι θα προσπαθήσουν και πάλι , αλλά επιβάλλεται το πάγωμα της εποικιστικής δραστηριότητας στα παλαιστινιακά εδάφη».

Τη Δεύτερα το απόγευμα θα διεξαχθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας η διαβούλευση σχετικά με το παλαιστινιακό αίτημα προκειμένου η Παλαιστίνη να γίνει πλήρες μέλος των Ηνωμένων Εθνών.
Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι οι Παλαιστίνιοι είναι έτοιμοι για διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ.
Ποια οφέλη έχει η Ελλάδα από αυτή την εξέλιξη;
Οι Τούρκοι δεν πρόκειται να μπορέσουν να καθορίσουν ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας, Ψευδοκράτους και Παλαιστίνης ώστε να σταματήσουν οι έρευνες για τους υδρογονάνθρακες και να δημιουργήσουν πρόβλημα στη περιοχή.
Ο Ερντογάν εδώ στα Ηνωμένα Έθνη πήρε ένα γερό μάθημα ότι : «Οι λεονταρισμοί δεν παίρνουν εύκολα στη Διεθνή Κοινότητα.»
Τέλος η μετάθεση του Παλαιστινιακού για μέχρι το τέλος του 2012 βοηθάει σημαντικά τον πρόεδρο Ομπάμα να προετοιμασθεί για την προεκλογική του εκστρατεία έχοντας στο πλευρό του το εβραϊκό λόμπι και να τακτοποιήσει τα διάφορα θέματα που λιμνάζουν στην Μέση Ανατολή ( Αίγυπτος , Συρία) .
Οι τελικές εξελίξεις θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου