Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Χριστόφιας: Ενημέρωσε τα πέντε μέλη του ΣΑ

Σχόλιο ιστολογίου μας : .........βλέπετε τι εννοούμε παγκόσμιο συλλογικό μνημονικό?????
Αυτή η εικόνα με Χρουστόφια θα παραμείνει στην μνήμη πάντων και ειδικά των μέσων ενημέρωσης και θα είναι η πρώτη.........αναφορά .........η Ελλάδα δεν θα υπάρχει και δεν θα συμμετέχει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι ......γιατί απλά δεν ήταν εκεί......
Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/politics/421948



Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ενημέρωσε τα πέντε μόνιμα μέλη για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τις απειλές της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου με αφορμή τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο.



Σύμφωνα με διπλωματική πηγή τα πέντε μόνιμα μέλη, βρήκαν ενδιαφέρουσα τη θέση της κυπριακής πλευράς για συνεκμετάλλευση μετά τη λύση, αλλά και την άποψη του Προέδρου πως από τα πιθανά έσοδα θα ωφεληθούν οι Τουρκοκύπριοι ακόμη και χωρίς λύση.
Το τρυπάνι θα μπει και σε άλλα οικόπεδα εντός των επόμενων 12 μηνών διαβεβαιώνει στο μεταξύ, ο Πρόεδρος Χριστόφιας.
Σε δηλώσεις του στο Ροϊτερς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθαρίζει ότι η δεύτερη φάση αδειοδοτήσεων θα ολοκληρωθεί σε διάστημα ενός έτους, μη αποκλεισμένου του ενδεχόμενου αυτό να γίνει και νωρίτερα.
Μάλιστα υποδεικνύει ότι στις νέες γεωτρήσεις, εκτός της Noble θα λάβουν μέρος και άλλες εταιρείες.
Απάντησε στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης
Από το βήμα της εκδήλωσης της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, ο Πρόεδρος Χριστόφιας έδωσε σκληρή απάντηση στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την αναφορά του, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ, ότι ανεξαρτήτως συνθηκών, από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου θα επωφεληθούν και οι Τ/κ.
'''Αυτό είναι δυστυχώς το χάλι μας στην Κύπρο. Θέλω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα συνετιστούμε όλοι και θα θέσουμε τον τόπο μας πάνω από τον εαυτό μας. Αρκετά έχουμε υποστεί ως χώρα, αρκετές φορές έχουμε κάνει απόπειρες αυτοκτονίας," είπε ο Πρόεδρος.
Ο Χριστόφιας θα επιστρέψει στην Κύπρο αύριο Κυριακή στις 4.25 τα ξημερώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου