Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Εξήρε τις προσπάθειες των πιστών στη διάρκεια του ναζισμού ο Πάπας

Σχόλιο από Faceof : .....ήρθε και η ώρα σου μεγάλε ,εεε, δεν άντεξα ......ενώ το Βατικανό και το Άγιο Όρος έτρεξαν αμέσως να φιλήσουν τις μπότες του Χίτλερ ....ρε άει στα τσακίδια από δω.......και οι αποδείξεις υπάρχουν και με ντοκουμέντα και με φωτογραφίες........
Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/
Εξήρε τις προσπάθειες των πιστών στη διάρκεια του ναζισμού ο Πάπας
Οι προσπάθειες των ανατολικογερμανών που διατήρησαν ζωντανή την πίστη τους στο Θεό στη διάρκεια του ναζισμού και του κομμουνισμού τον 20ο αιώνα είναι αξιέπαινες, δήλωσε ο πάπας Βενέδικτος στη διάρκεια λειτουργίας που τέλεσε στην Ερφούρτη.

Ο πάπας πραγματοποίησε σήμερα λειτουργία ενώπιον 30.000 πιστών στην κεντρική πλατεία της πόλης στην πρώην κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία, όπου μόλις περίπου το 7% των κατοίκων είναι Καθολικοί.
Σχεδόν δύο ώρες πριν από τη λειτουργία ένας άνδρας πυροβόλησε με αεροβόλο όπλο κατά φρουρού ασφαλείας σε σημείο ελέγχου στην Ερφούρτη, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο άνδρας συνελήφθη και κρατείται και όπως είπε στην αστυνομία ήθελε να διαμαρτυρηθεί με αυτό τον τρόπο για τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Η τρίτη επίσκεψη του 84χρονου πάπα στην πατρίδα του Γερμανία από την εκλογή του το 2005 συγκέντρωσε μικρό πλήθος πιστών και προκάλεσε κάποιες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της θέσης της Καθολικής Εκκλησίας απέναντι στους γάμους ομοφυλοφίλων και στην αντισύλληψη καθώς και απέναντι στο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από Καθολικούς ιερείς.

Την Παρασκευή ο πάπας Βενέδικτος συναντήθηκε με θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς. Αξιωματούχοι της Εκκλησίας δήλωσαν σήμερα ότι στη χθεσινή συνάντηση παρευρίσκονταν τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, που είχαν επιλεγεί ανάμεσα σε πολλά θύματα στη Γερμανία που είχαν ζητήσει να συναντηθούν με τον πάπα.

"Δεν υπήρξε αντιδικία, δεν ήταν αυτή η ατμόσφαιρα της συζήτησης, αλλά πραγματικά να ακούσει (ο πάπας) και ήταν φανερό ότι ο Αγιος Πατέρας ένιωσε βαθιά λύπη, το εξέφρασε αυτό ξεκάθαρα," δήλωσε ο επίσκοπος Στέφαν Ακερμαν.
Περίπου 700 γερμανοί αιτούνται αποζημίωσης για κακοποίηση από ιερείς και προσωπικό της Εκκλησίας.
Σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιόφωνο ο εκπρόσωπος της Γερμανικής Εκκλησίας, Ματίας Κοπ, διέψευσε τις πληροφορίες ότι η Εκκλησία κατέβαλε περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ για την επίσκεψη του πάπα και μόνο δύο εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση για τα περίπου 700 θύματα. Οπως είπε ο ίδιος, τα 30 εκατομμύρια ευρώ χρειάστηκαν για την διοργάνωση των λειτουργιών σε ανοιχτούς χώρους, τις οποίες παρακολούθησαν περίπου 260.000 Καθολικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου