Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟ PİRİ REİS

Σχόλιο ιστολογίου μας : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/09/blog-post_4177.html
Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Ο Taner Yıldız είπε ότι παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό τόσο το πλοίο Piri Reis όσο και τις γεωτρήσεις της ρωμαίικης πλευράς



  Το σεισμικό-ερευνητικό πλοίο Piri Reis που απέπλευσε χθες από την İzmir συνεχίζει την πορεία του προς την Ανατολική Μεσόγειο όπου θα διενεργήσει έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Taner Yıldız, είπε ότι παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό τόσο το πλοίο Piri Reis όσο και τις γεωτρήσεις της ρωμαίικης πλευράς.
Το σεισμικό-ερευνητικό πλοίο Piri Reis ολοκλήρωσε τις προετοιμασίες και απέπλευσε χθες από το λιμάνι του δήμου Urla, της İzmir.
Το ταξίδι του πλοίου προς τον προορισμό θα διαρκέσει 3 μέρες.
Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Taner Yıldız, δήλωσε τα εξής:
«Το Piri Reis συνεχίζει την πορεία του. Αν με ρωτήσετε για το που πάει, πηγαίνει εκεί που πρέπει να πάει. Φυσικά εδώ κάθε μέρα και κάθε λεπτό παρακολουθούμε τις εργασίες των ρωμιών. Όπως παρακολουθούμε επίσης λεπτό προς λεπτό και τις δικές μας προγραμματισμένες εργασίες.»
Ο υπουργός στις επιθεωρήσεις που έκανε στην Muğla απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την ένταση που προκλήθηκε με τις γεωτρήσεις που διενεργούνται στη Μεσόγειο.
Ο Yıldız επεσήμανε ότι εάν χρειαστεί πλοία του τουρκικού στόλου θα συνοδεύσουν το Piri Reis σε κάποιες περιοχές.
Συμπλήρωσε δε ότι σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο θα συμμετάσχουν και άλλα πλοία στις έρευνες.
Στις δηλώσεις του για τις κοινές γεωτρήσεις του ρωμαίικου τομέα με το Ισραήλ σημείωνοντας τα εξής:
«Κάνουν αυτήν την εργασία σε περιοχές οι οποίες αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο. Γι’ αυτό το λόγο δεν λαμβάνω αρκετά υπόψη τις ανακοινώσεις του Ισραήλ σχετικά με το απόθεμα της εργασίας που διενεργεί το Ισραήλ.»
Το ερευνητικό πλοίο Piri Reis σε πρώτη φάση θα κάνει σεισμικές έρευνες στα βόρεια της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου