Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Περίμενε περισσότερα από την Κεντρική Τράπεζα η Wall Street

Dow12.604,53-48,59 -0,38%  



  Nasdaq2.887,98-14,35 -0,49%  

Η Wall Street χθες
Η απουσία αποφασιστικών ενδείξεων αναφορικά με την πρόθεση των υπεύθυνων χάραξης νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ να αναλάβουν περαιτέρω δράση με στόχο την τόνωση της οικονομίας διεύρυνε το πτωτικό σερί των δεικτών της Wall Street.

Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Fed απογοήτευσαν όσους ανέμεναν μεγαλύτερη σύγκλιση στην κατεύθυνση της περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής μετά και τα πρόσφατα αδύναμα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Στα πρακτικά επισημαίνεται πως "λίγα μέλη" της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Fed (FOMC) σκέφτηκαν πως "η λήψη περαιτέρω μέτρων στήριξης της οικονομίας κρίνεται αναγκαία για την προαγωγή της ικανοποιητικής ανάπτυξης της απασχόλησης και τη διασφάλιση της παραμονής του πληθωρισμού εντός στόχων. Την ίδια στιγμή "αρκετοί άλλοι" θεώρησαν πως ενδεχόμενη νέα δράση της Fed θα ήταν ενδεδειγμένη εάν η οικονομική ανάκαμψη έχανε τη δυναμική της, οι κίνδυνοι για το outlook καθίσταντο ιδιαίτερα προφανείς ή ο πληθωρισμός παρέμενε επίμονα κάτω από το επίπεδο-στόχο της Fed του 2%.

"Η νομισματική πολιτική είναι σαν να μπαίνει επίδεσμος σε έναν ασθενή που  αρρωσταίνει όλο και πιο βαριά", σχολιάζει εύστοχα ο Gary Flam, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Bel Air Investment Advisors.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 48,50 μονάδες (-0,38%) κλείνοντας στις 12.604,50 μονάδες. Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 9 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 21 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Hewlett-Packard κλείνοντας στα 19,69 δολάρια με άνοδο 0,58 δολ. ή σε ποσοστό 3,04%. Ακολούθησαν η Bank of America Corp με κέρδη 2,01% και κλείσιμο στα 7,63 δολάρια και η Exxon Mobil, η οποία έκλεισε στα 84,38 δολάρια με άνοδο 1,53%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Boeing (-2,32%), η United Technologies (-2,21%) και η Microsoft (-1,48%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 14,30 μονάδων (-0,49%) και έκλεισε στις 2.887,90 μονάδες. O S&P 500 υποχώρησε οριακά στις 1.341,40 μονάδες.

Σημειώνεται ότι οι Dow Jones και S&P 500 κινήθηκαν πτωτικά και στις προηγούμενες τέσσερις ημέρες συναλλαγών. Για τον βιομηχανικό δείκτη, είναι το μεγαλύτερο πτωτικό σερί από το Μάιο.

Αρνητικός πρωταγωνιστής των συναλλαγών ο κλάδος τεχνολογίας, καθώς και ο βιομηχανικός κλάδος, εν αντιθέσει με τις μετοχές ενέργειας που επωφελήθηκαν από την ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου (+2,3%).

Στο ταμπλό, η μετοχή της JP Morgan Chase έκλεισε με κέρδη 0,99% και η προσοχή στρέφεται πλέον στην ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων την Παρασκευή. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, η τράπεζα σχεδιάζει να ζητήσει την επιστροφή εκατομμυρίων δολαρίων από στελέχη της που είχαν ανάμιξη στις απώλειες από συναλλαγές σε παράγωγα. Μια κίνηση που αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης των οικονομικών μεγεθών.

Στα μάκρο της ημέρας, μείωση για δεύτερο συνεχή μήνα σημείωσε το Μάιο το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν και η μείωση της τιμής του πετρελαίου οδήγησε σε μείωση την αξία των εισαγωγών.

Συγκεκριμένα, το έλλειμμα υποχώρησε 3,8% στα 48,68 δισ. δολ. από το ανοδικά αναθεωρημένο μέγεθος των 50,6 δισ. δολ. τον Απρίλιο όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Το εμπορικό έλλειμμα του Μαρτίου είχε ανακοινωθεί αρχικά στα 50,06 δισ. δολ.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν το έλλειμμα στα 48,7 δισ. δολ.

Αύξηση οριακά μικρότερη των εκτιμήσεων σημείωσαν τα αποθέματα των χονδρεμπόρων το Μάιο στις ΗΠΑ. Τα αποθέματα σημείωσαν άνοδο 0,3% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 484,13 δισ. δολ. όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση των αποθεμάτων κατά 0,4%.
 
ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου