Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Σε ύφεση η φωτιά στη Ρόδο-«Πιστεύουμε πως σώθηκαν τα ελάφια»

Θετικά είναι τα μηνύματα που καταφτάνουν από τη Ρόδο σχετικά με τα μέτωπα της φωτιάς που βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν από το πρωί... στο νησί έχουν καταφέρει να περιορίσουν μόνο το μέτωπο προς τη Διμυλιά, ωστόσο ο πρώτος απολογισμός μιλά για περίπου 5.500 στρέμματα πυκνού πευκοδάσους που έχει γίνει στάχτη.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν ενισχυθεί σημαντικά από το πρωί με την άφιξη πυροσβεστών από την Αθήνα, ενώ της επιχείρησης ηγείται ο υποδιοικητής του Πυροσβεστικού σώματος κ. Παπαϊωάννου.
Το νησί βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή του Αγίου Σουλά. Η ένταση των πύρινων μετώπων ήταν τέτοια που αργά το βράδυ τα τρία πύρινα μέτωπα ήταν ορατά από το νησί της Χάλκης, δυτικά της Ρόδου.

Τουλάχιστον 5.000 στρέμματα πρασίνου κάηκαν στη Ρόδο - Τι λέει στο newsbeast.gr ο δήμαρχος
Τουλάχιστον 5.000 στρέμματα πρασίνου έχουν καταστραφεί μετά τη φωτιά που ξέσπασε από χθες στη Ρόδο... Την ίδια στιγμή, η ελεγχόμενη περιοχή που βρίσκονταν πολλά ελάφια κάηκε.

Όμως, όπως εκτιμά ο δήμαρχος του νησιού, Στάθης Κουσουρνάς, τα ελάφια έχουν σωθεί. «Στο νησί υπάρχουν πάρα πολλά ελάφια. Κάηκε ο ελεγχόμενος χώρος αλλά εκτιμούμε ότι τα ελάφια σώθηκαν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αυτή την ώρα η φωτιά έχει περιοριστεί σε κυρίως ένα μέτωπο που είναι σε δύσβατη περιοχή αλλά, όπως λέει ο κ. Κουσουρνάς, υπάρχουν δεκάδες μικροεστίες που είναι στα καμένα και γι’ αυτό φοβούνται τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων λόγω των ισχυρών ανέμων.

Επιχειρούν για την κατάσβεσή της με επίγεια και εναέρια μέσα ενώ έχουν μεταβεί στο νησί και πυροσβέστες από την Αθήνα.

ΠΗΓΗ parapona-rodo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου