Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Α.Ναλμπαντιάν: Οι υποχωρήσεις και οι κινήσεις καλής θέλησης, έναντι της Τουρκίας, οδηγεί σε αδιέξοδα(Βίντεο)

Δρ. Αναήτ ΝΑΛΜΠΑΝΤΙΑΝ: "Η τακτική των υποχωρήσεων και των κινήσεων καλής θέλησης, έναντι της Τουρκίας, οδηγεί σε τραγικά αδιέξοδα!!!" Ο βηματισμός της χώρας ταραξία της περιοχής (Τουρκία), οι γεωπολιτικές εξελίξεις πέριξ του Καυκάσου και στην ευρύτερη περιφέρεια που εκτείνεται από την Κασπία ως την Κίνα, οι πρόσφατες ταραχές στο Καζακστάν, ο νέος, ψυχρός πόλεμος, Δύσης/ΗΠΑ και Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο οποίος επηρεάζει ολόκληρη τη ζώνη της Ευρασίας, καθώς και τα σχέδια για τους σύγχρονους "δρόμους του μεταξιού" (BRI/OBOR) ήταν ορισμένα από τα θέματα που προσεγγίσαμε με την ελληνομαθή Καθηγήτρια... Οι ξεκάθαρες και τεκμηριωμένες απαντήσεις που μας έδωσε, καθώς και η πολυεπίπεδη προσέγγισή της, στις γεωπολιτικές εξελίξεις, στη ζώνη της Ευρασίας, χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής!!! 

Η Καθηγήτρια κ. Αναήτ Ναλμπαντιάν, Δρ. Διεθνών Σχέσεων, με γόνιμη θητεία στο Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο "Vazgen Sargsyan" του Υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας, διετέλεσε επικεφαλής Εμπειρογνώμονας, στο Γραφείο του Συμβουλίου Ασφαλείας, παρά τω Πρωθυπουργώ της Δημοκρατίας της Αρμενίας, με αντικείμενο το Σχεδιασμός Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας, Μέλος της Γραμματείας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, στο Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας της Αρμενίας, για Θέματα της διασποράς. 

Διδάσκει «Επίκαιρα ζητήματα της παγκόσμιας πολιτικής», «Θεωρία Διεθνών Σχέσεων», «Διεθνείς Οργανισμούς Ασφάλειας» και "Γεωπολιτική". Μέγα μέρος των σπουδών και των επιστημονικών ερευνών της, έγιναν σε ακαδημαϊκά Ιδρύματα της Ελλάδας, όπως είναι το Πανεπιστήμια Πάντειο, Πειραιώς, Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων.

 Το βίντεο είναι από το Άμυνα και Γεωστρατηγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου