Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΣΕΡΒΟΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑ Πυρά Αμνηστίας στον ΟΗΕ για τους αγνοούμενους Σέρβους

Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε την αποτυχία της αποστολής του ΟΗΕ στο Κόσοβο (UNMIK) να ερευνήσει για πρόσωπα, κυρίως Σέρβους, που είχαν απαχθεί και η τύχη τους εξακολουθεί να αγνοείται μετά τη σύγκρουση του 1998-99 στο Κόσοβο, σε έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
 
«Το γεγονός ότι η UNMIK δεν ερεύνησε πράξεις που αποτελούν συστηματικές και μεγάλης έκτασης επιθέσεις εναντίον αμάχων, ακόμη και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, συνέβαλε στο κλίμα ατιμωρησίας που επικρατεί πλέον στο Κόσοβο», αναφέρει σε ανακοίνωση ο Σιάν Τζόουνς, ένας υπεύθυνος της Διεθνούς Αμνηστίας.
 
Η έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης βασίζεται στα αποτελέσματα μιας επιτροπής που συστάθηκε από την UNMIK για να εξετάσει τις προσφυγές αυτών που θεωρούν ότι τα δικαιώματά τους παραβιάσθηκαν. Η UNMIK είναι η αποστολή που δημιουργήθηκε μετά τη σύγκρουση για να διοικήσει αυτή την πρώην σερβική επαρχία.
 
Περίπου 150 προσφυγές έχουν κατατεθεί, στις οποίες υποστηρίζεται πως η UNMIK δεν ερεύνησε τις απαγωγές, κυρίως Σέρβων, στο Κόσοβο. «Σε πολλές περιπτώσεις η UNMIK δεν ήταν σε θέση να αποδείξει πως διεξήχθη έρευνα», διευκρινίζει η Αμνηστία.
 
«Τα χρόνια πέρασαν και εξακολουθούμε να αγνοούμε τι συνέβη στην πλειονότητα των προσώπων των δύο στρατοπέδων που εξαφανίσθηκαν, ενώ οι συγγενείς τους εξακολουθούν να περιμένουν να αποδοθεί δικαιοσύνη», διαπιστώνει η Αμνηστία, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου