Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Russia Today: Η Ελλάδα καταδικασμένη στο δικό της μύθο του Σίσυφου, εξαιτίας ενός άστοχου πολιτικού πειράματος

“Η λιτότητα καταστρέφει το ελεύθερο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας, αφήνοντας την κυβέρνηση πιο δυσλειτουργική παρά ποτέ. Τα χειρότερα νέα; Η Ελλάδα θα χρειαστεί και άλλο πακέτο διάσωσης”, γράφει σε άρθρο του στο Russia Today ο Patrick L Young, ειδικός των χρηματαγορών.
Και όπως λέει, αυτό δεν θα πρέπει να προκαλεί εντύπωση. “Αυτό που σοκάρει είναι ότι έπειτα από έξι χρόνια βαθιάς ύφεσης, έχει απομείνει κάτι που μοιάζει με οικονομία για να διασωθεί”.
Ο αρθρογράφος προσθέτει πως η ΕΕ είναι τόσο απελπισμένη να διατηρήσει το νόμισμά της, που δεν είναι παρά μια απάτη, ώστε εξετάζει να δώσει για τη διάσωση της Ελλάδας κοινοτικά κονδύλια, κάτι που σημαίνει ότι η Βρετανία και η Σουηδία θα πληρώσουν για το “ευρω-φιάσκο”, παρότι ουδέποτε το υιοθέτησαν.

“Η Ελλάδα βρίσκεται στην άβυσσο της οικονομικής καταδίκης. Ανόητοι, διεφθαρμένοι πολιτικοί ξόδεψαν όλα τα χρήματα και η σημερινή γενιά (που σε μεγάλο βαθμό έχει μεταφέρει το δικό της πλούτο στο εξωτερικό), δεν έχει την ικανότητα να αναμορφώσει το κράτος. Οι πραγματιστές παρατηρητές τάχθηκαν υπέρ της χρεοκοπίας πριν από χρόνια, αλλά η ελληνική κυβέρνηση υπέκυψε στις πιέσεις της ΕΕ, επιμένοντας πεισματικά να παραμείνει στο ευρώ”, λέει ο Young.
“Είναι αλήθεια ότι μια εθνική χρεοκοπία και το χάος ενός νέου νομίσματος δεν είναι τόσο εύκολο όσο ένα πικ νικ, αλλά μια οικονομία που παραμένει σε κώμα εξαιτίας ενός πολιτικού δόγματος που στηρίζεται σε ένα άστοχο πολιτικό πείραμα, δεν είναι κάτι που αξίζει να ζήσει κανείς για ένα μήνα, και σίγουρα όχι για έξι χρόνια”.
Και καταλήγει: “Το ευρώ παραμένει υπό τεχνητή υποστήριξη ζωής. Η Ελλάδα ζει το μύθο του Σίσυφου, καταδικασμένη να σπρώχνει ένα βράχο στο λόφο έως την αιωνιότητα. Και κάθε φορά που πλησιάζει στην κορυφή, ο βράχος κυλά προς τα πίσω. Αργά ή γρήγορα, αυτή η τρέλα πρέπει να τελειώσει. Δεν θα είναι κάτι όμορφο, αλλά τουλάχιστον ένα τέτοιο ρήγμα θα επιτρέψει την επιστροφή στη διατηρήσιμη ανάπτυξη, σε αντίθεση με μια χαμένη γενιά”.

ΠΗΓΗ newmoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου