Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Εντυπωσιακές φωτογραφίες συνεκπαίδευσης Ελλήνων με Αμερικανούς κομάντος

Επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι, πυραύλους Χελφάιρ, ελικοφόρα κάθετης απογείωσης V-22 OSPREY, άρματα Λέοπαρντ περιελάμβανε η κοινή άσκηση των Ελλήνων και των Αμερικανών κομάντο.
Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι κοινές ασκήσεις επίλεκτων μονάδων του ελληνικού στρατού με αντίστοιχες μονάδες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Αναγνωρίζοντας το αξιόμαχο του ελληνικού στρατεύματος, οι άνδρες και οι γυναίκες του οποίου έχουν αποδείξει πολλάκις τις ικανότητές τους και την άρτια εκπαίδευσή τους, οι επιτελείς του αμερικανικού στρατού σε συνεργασία με έλληνες αξιωματικούς τους τελευταίους μήνες έχουν οργανώσει και εκτελέσει σειρά ασκήσεων τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα.

Τελευταία στη σειρά των ασκήσεων η κοινή συνεκπαίδευση των πρασινοσκούφηδων της 32ης  Ταξίαρχιας Πεζοναυτών «Μοραβάς» και της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού με την 22nd  Marine Expenditionary Unit.

Η πρώτη φάση, στις 8 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στο στο αεροδρόμιο Στεφανοβίκειου για την κατάληψη αεροδρομίου κατά τη διάρκεια της νύχτας και η δεύτερη φάση, στις 9 Μαρτίου, ολοκληρώθηκε με χρήση πραγματικών πυρών στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών.

Για τις επιχειρήσεις χρησιμοποιήθηκαν στο έδαφος οχήματα HUMMER, μηχανές ΥΑΜΑΗΑ και άρματα Λέοπαρντ ενώ στον αέρα πέταξαν από ελληνικής πλευράς επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι, ελικόπτερα Χιούι αλλά και τα καινούργια μεταφορικά ελικόπτερα NH-90 της αεροπορίας στρατού.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν, μάλιστα, η στιγμή που από τα ελληνικά ελικόπτερα Απάτσι εκτόξευσαν πυραύλους «Χελφάιρ» κατά των στόχων.

Στους αιθέρες βρέθηκαν επίσης τα αμερικανικά ελικόπτερα Σικόρσκυ CH-53, τα ιδιαίτερα εντυπωσιακά για τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες ελικοφόρα κάθετης απογείωσης V-22 OSPREY αλλά και ελικόπτερα Χιούι.

Συνολικά από τις ΗΠΑ ήρθαν στην Ελλάδα 90 κομάντο και 40 αξιωματικοί της Αεροπορίας Στρατού.



































ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου