Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Βαρύ πακέτο με «κόφτη» και κόκκινα δάνεια φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή

ΜΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ «ΣΚΟΥΠΑ» ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Από το Κοινοβούλιο θα περάσει η επικύρωση του μηχανισμού αυτόματης δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή του «κόφτη» μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών αν δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.
Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι το ..αυτόματο πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, δεν χρειάζεται ψήφιση, εντούτοις θα νομοθετηθεί κανονικά και έτσι θα επικυρωθεί ένα ακόμα μνημόνιο και μάλιστα «προληπτικό».

AdTech Ad
Στο ίδιο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται και τα «κόκκινα δάνεια» για τα οποία όπως φαίνεται, οι προϋποθέσεις θα είναι χειρότερες από αυτές που είχαν συζητηθεί κατά τις επαφές του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους της τρόικας. 
Το νομοσχέδιο αναμένεται να έρθει στη Βουλή και να ψηφιστεί πριν το Eurogroup της 24ης Μαΐου.
Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται επίσης το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων καθώς και άλλα μέτρα, τα οποία δεν συμπεριελήφθησαν στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκαν το βράδυ της Κυριακής 8 Μαΐου.
Η ιδιαίτερη σπουδή που δείχνει η κυβέρνηση για να ψηφίσει κι άλλα μέτρα είναι για να προλάβει τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 24 Μαΐου και για να λάβει η χώρα μας στην αρχή του Ιουνίου την πολυπόθητη δόση.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου