Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Πάτρα – τώρα: Πολιορκούν την Πειραϊκή - Πατραϊκή οι κάτοικοι των Ιτεών και απειλούν να εισβάλλουν (Φωτο και Βίντεο)

Αυτή την ώρα οι κάτοικοι των Ιτεών από την Ακτή Δυμαίων έχουν μεταφερθεί έξω από τις εγκαταστάσεις της Πειραϊκής - Πατραϊκής και απειλούν να εισέλθουν στο εσωτερικό.

Πριν από λίγο περίπου δέκα άτομα κατάφεραν και μπήκαν στο χώρο και άρχισαν να τρέχουν προς τα κτίρια και κατάφεραν και τους απώθησαν οι άνδρες τον ΜΑΤ οι οποίοι τους κυνήγησαν για να τους σταματήσουν.

Όλοι οι κάτοικοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται κατα μήκος των γραμμών στα κάγκελα των εγκαταστάσεων της Π.Π.


Νεότερη ενημέρωση 18.43'

Ένταση επικράτησε προς στιγμήν γύρω στις 6.25’ όταν οι κάτοικοι αποπειράθηκαν να εισβάλλουν στο κτίριο της Πειραικής Πατραικής, το οποίο σημειωτέον φυλάσσεται από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που έχουν φθάσει και από την πρωτεύουσα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Τελικά μετά από λίγο απομακρύνθηκαν από την είσοδο του χώρου και κατέβηκαν και πάλι στη συμβολή της Ακτής Δυμαίων με την είσοδο του λιμανιού.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση του δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά με αντιπροσωπεία των κατοίκων σε μία προσπάθειας εκτόνωσης της έντασης που έχει δημιουργηθεί μετά την δολοφονία του 30χρονου Θ. Λαζανά από τους λαθρομετανάστες.

Μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι: πρόεδρος του Νοτίου Διαμερίσματος, Σοφία Κάνιστρα, οι πρόεδροι των Εκπολιτιστικών Συλλόγων Ιτεών και Κρύα Ιτεών, Κώστας Δημητριάδης και Ιωάννης Τίτος, τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο Συλλόγων και αντιπροσωπεία κατοίκων του Νοτίου Διαμερίσματος.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Δημαράς ζήτησε συντονισμό από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ ενημέρωσε τους κατοίκους για την αυριανή σύσκεψη στη 1 το μεσημέρι στο δημαρχείο.

Νεότερη ενημέρωση 18.20'

Συνεχίζεται χωρίς ένταση αυτή την ώρα η κινητοποίηση των κατοίκων οι οποίοι έχουν αποκλείσει από τις 5 το απόγευμα την Ακτή Δυμαίων στο ύψος της Πειραικής Πατραικής.

Εξάλλου σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει και η συγκέντρωση που έχουν προγραμματίσει στις 7 το απόγευμα τα μέλη της Χρυσής Αυγής στην οδό Ανθείας στο ύψος του καταστήματος Απλόπολις.

Πληροφορίες κάνουν λόγο πως στην Πάτρα αναμένεται να καταφθάσουν και μέλη της Οργάνωσης από την Αθήνα.

Πρώτη ενημέρωση 17.37'

Ένταση επικρατεί για δεύτερη κατά σειρά ημέρα στην Ιτιές της Πάτρας όπου πριν από πέντε ημέρες ένας 29χρονος κάτοικος της περιοχής σφαγιάστηκε από τρείς λαθρομετανάστες για ασήμαντη αφορμή.

Διακόσιοι περίπου κάτοικοι έχουν αποκλείσει από τις 5.00 το απόγευμα την Ακτή Δυμαίων ζητώντας την απομάκρυνση των προσφύγων από την περιοχή και την λήψη μέτρων ασφαλείας.

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στην περιοχή αναμένονται και μέλη ακροδεξιών οργανώσεων από την Αθήνα.

Στις τάξεις των κατοίκων έχουν παρεισφρήσει μέλη της «Χρυσής Αυγής» από τα οποία οι κάτοικοι απαιτούν να αποχωρήσουν και να μην επιχειρήσουν να καπηλευτούν το θάνατο του 29χρονου.




ΠΗΓΗ patrastimes ΚΑΙ tro-ma-ktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου