Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

"Θα είναι είδος πραξικοπήματος" είπε η Παπαρήγα

Βαριές καταγγελίες για περίεργες μεθοδεύσεις ενόψει της ψηφοφορίας για την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ εκτόξευσε η κυρία Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε ότι: «Μεθοδεύεται να πάμε στη διαδικασία ψήφισης για την προανακριτική που μπορεί να μην βγάλει κανένα αποτέλεσμα. Διότι αν βάλει κάλπη κατά κόμμα, το πράγμα μπερδεύεται. Θα ψηφίσουμε την πρόταση του κόμματος που είναι πιο κοντά στη δική μας, αλλά υπάρχει σαφής κίνδυνος να μην υπάρξει παραπομπή, πρέπει να μπουν 4 ονόματα. Με όλα τα τετράγωνα για αδικήματα.  Θα είναι είδος πραξικοπήματος, δεν υπάρχει μια πρόταση και δεν μπορεί να γίνει κατά κόμμα».


Να σημειωθεί ότι η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής επεξεργάζεται δύο σενάρια για τον τρόπο διεξαγωγής της σχετικής ψηφοφορίας. Το πρώτο αναφέρει ότι θα στηθούν 3 κάλπες όσες δηλαδή και οι προτάσεις για παραπομπή. Το δεύτερο λέει ότι θα στηθούν 4 κάλπες όσες και τα πρόσωπα των οποίων ζητείται η παραπομπή. Οι καταγγελίες της κυρίας Παπαρήγα αφορούν το πρώτο σενάριο και αυτό γιατί επιδοτεί τον κίνδυνο της διάσπασης των ψήφων. Για παράδειγμα, οι 3 προτάσεις συμφωνούν στην παραπομπή του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, 3 βουλευτές λοιπόν ψηφίζουν υπερ της παραπομπής του αλλά σε διαφορετική κάλπη. Με τον τρόπο αυτό το εν λόγω πρόσωπο αντί να συγκεντρώσει 3 ψήφους, λαμβάνει μόλις μία!
 
«Το φορολογικό είναι στη λογική της βαρβαρότητας»

Πέραν αυτών η γγ του ΚΚΕ εξήγησε ότι «Το φορολογικό δεν είναι μόνο αντιμνημονιακό. Η λογική είναι αυτής της βαρβαρότητας, ότι πρέπει να πάρω από τον λαό ό,τι τελευταίο του έχει μείνει στην τσέπη».

Η κυρία Παπαρήγα τόνισε δε ότι για τα παιδιά και τα εγγόνια της «και βέβαια θα έκοβα και δέντρα για να ζεσταθούν για να μην πάθουν πνευμονία». Σημείωσε ότι «Το νομοσχέδιο δεν είναι γενικά βάρβαρο, είναι κάτι χειρότερο. Η μεγάλη πλειοψηφία θα γίνουμε φοροφυγάδες γιατί δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε, δεν μπορεί να συνάπτουμε δάνεια με τις τράπεζες για να πληρώνουμε. Με το νομοσχέδιο υφίστανται συντριπτικά κατάγματα μισθωτοί και συνταξιούχοι». Τέλος η κυρία Παπαρήγα είπε ότι είναι «απαράδεκτη η διαδικασία που μεθοδεύεται για την άλλη Δευτέρα με όρους fast track η ψήφιση των 7 ΠΝΠ. Δεν πρέπει να περάσει αυτή η διαδικασία πρέπει όλοι να βάλουμε ένα εμπόδιο».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου