Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Μπίλ Κλίντον: Πιστεύουμε στο μέλλον της Ελλάδας

Την συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών αποφάσισαν ο Πρωθυπουργός με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ. «Άνευ προηγουμένου» χαρακτήρισε την οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας ο Αντώνης Σαμαράς. «Η χώρα μας διανύει τον 5ο χρόνο ύφεσης, ελπίζουμε στην αλληλεγγύη των ευρωπαίων ηγετών αλλά και στην δική σας βοήθεια. Σε δύσκολους καιρούς η χώρα χρειάζεται ισχυρή ηγεσία και ελπίδα. Σας καλωσορίζω ως φίλος και εκτιμούμε την πρωτοβουλία που πήρατε»



Από την πλευρά ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε «Ήρθαμε γιατί πιστεύουμε στο μέλλον της Ελλάδας. Είναι μία χώρα με πλούσιες ιδέες, πλούσια ιστορία και πλούσια κληρονομιά. Θέλω να σας συγχαρώ για την κυβέρνηση συνεργασίας που σχηματίσατε καθώς αυτό απαιτείται σε δύσκολες καταστάσεις. Είμαστε εδώ για να σας στηρίξουμε. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τα πάντα για να σταματήσει η λιτότητα και να βγει η χώρα από την κρίση»

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών, Άμυνας, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Παιδείας και Τουρισμού. Ο Πρωθυπουργός υποδέχθηκε τον Μπλίλ Κλίντον στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου και είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα μιλήσει σε κλειστή εκδήλωση ελληνοαμερικάνων και στην συνέχεια θα αναχωρίσει από την χώρα μας.

Ο Μπίλ Κλίντον επισκέφθηκε την χώρα μας ως επικεφαλής ομάδας ομογενών που στόχο έχει να βοηθήσει στους τομείς της Ανάπτυξης.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου