Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Βρέθηκε θησαυρός διαβόητου πειρατή στη Μαδαγασκάρη!

Αμερικανοί εξερευνητές, με επικεφαλής τον αρχαιολόγο Μπάρι Κλίφορντ, ανέλκυσαν σήμερα από τα ανοιχτά του νησιού Σεντ Μαρί, στα βορειοανατολικά της Μαδαγασκάρης, μια ράβδο ασημιού που πιστεύεται ότι αποτελεί μέρος του θησαυρού του διαβόητου Σκωτσέζου πειρατή Γουίλιαμ Κιντ που έζησε τον 17ο αιώνα.
 
Ο ίδιος ο Μπάρι Κλίφορντ ήταν αυτός που ανέβασε από τον βυθό της θάλασσας τη ράβδο, η οποία έχει βάρος περίπου 50 κιλών. Την παρέδωσε κατόπιν στον πρόεδρο της Μαδαγασκάρης Χέρι Ρατζαοναριμαμπιανίνα ο οποίος παρακολουθούσε τις προσπάθειες των δυτών μαζί με μέλη της κυβέρνησής του και τους πρεσβευτές των ΗΠΑ και της Βρετανίας.
"Για μένα, αυτό αποτελεί αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι πρόκειται πράγματι για τον θησαυρό του κάπτεν Γουίλιαμ Κιντ", είπε ο ανεξάρτητος αρχαιολόγος Τζον ντε Μπράι ο οποίος βοήθησε την αμερικανική ομάδα στην επιχείρηση ανέλκυσης.
 
"Εντοπίσαμε 13 ναυάγια στον κόλπο των πειρατών (του νησιού Σεντ Μαρί) και ερευνήσαμε δύο από αυτά επί δέκα εβδομάδες, το ένα ήταν το Φάιρ Ντράγκον και το άλλο ήταν το πλοίο του Κιντ, το Αντβέντσουρ Γκάλεϊ", εξήγησε στους δημοσιογράφους ο Κλίφορντ.
 
Ο Γουίλιαμ Κιντ, που έγινε γνωστός ως "Κάπτεν Κιντ", γεννήθηκε στο Γκρίνοκ της Σκωτίας στις 22 Ιανουαρίου 1945.
 
Οδηγήθηκε στην αγχόνη, στο Λονδίνο, στις 23 Μαΐου 1701. Αναφορές στον διαβόητο πειρατή υπάρχουν σε κείμενα του Έντγκαρ Άλαν Πόε, στην αμερικανική λαϊκή κουλτούρα, αλλά ακόμη και σε κόμικ και σε ένα βιντεοπαιχνίδι.
 
Κυνηγοί θησαυρών απ' όλον τον κόσμο αναζητούσαν επί πολλά χρόνια τον αμύθητο θησαυρό του. Ο Γουίλιαμ Κιντ είχε λάβει εντολή από τις βρετανικές αρχές να καταστείλει την πειρατεία, όμως έγινε και ο ίδιος πειρατής και τελικά εκτελέστηκε δια απαγχονισμού με την κατηγορία της δολοφονίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου