Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης και το gov.gr: Πώς το κράτος μπήκε στην υπηρεσία του πολίτη

Σαφής, τόσο στις προεκλογικές ακόμα δεσμεύσεις όσο και στις πολιτικές που εφάρμοσε στην πορεία, στην πρόθεσή της για την υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού, έχει υπάρξει η κυβέρνηση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα βήματα που έχουν γίνει, με τον Κυριάκο Πιερρακάκη στο τιμόνι της ψηφιακής στροφής της χώρας, είναι πολλά και σημαντικά, με το gov.gr το οποίο κλείνει ήδη τρία χρόνια ζωής, να έχει εξέχουσα θέση τόσο στα επιτεύγματα της κυβερνητικής πολιτικής όσο και στη λίστα των μέτρων ανακούφισης των πολιτών.

Σε ειδική εκδήλωση για τα τρία χρόνια της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, που πραγματοποιείται στις 14 Φεβρουαρίου, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται να επισημανθεί η συμβολή της στην οικοδόμηση ενός κράτους φορέα κοινωνικής στήριξης για όλους. Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από 1.500 υπηρεσίες σε 11 κατηγορίες έχουν τεθεί στην υπηρεσία του πολίτη μετασχηματίζοντας ψηφιακά το ελληνικό Δημόσιο και διευκολύνοντας στις συναλλαγές, οι οποίες πλέον γίνονται χωρίς ταλαιπωρίες, χωρίς ουρές και χωρίς χαμένες δεκάδες εργατοώρες.

Στο τιμόνι της μεταρρύθμισης, βρίσκεται ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος αποδεικνύεται ως ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, καθώς έφερε σε πέρας, και συνεχίζει, μια από τις δυσκολότερες αποστολές. Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατάφερε σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες να φέρει την τεχνολογία στη ζωή των πολιτών με άμεσα απτά αποτελέσματα, δικαιώνοντας τον πρωθυπουργό για την επιλογή του. Ο ίδιος ο υπουργός έχει πει για το gov.gr ότι στην ουσία είναι το νέο πρόσωπο του κράτους και μια μεγάλη κατάκτηση που χτίζεται. Έχει δε κάνει σαφές ότι η στρατηγική της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών και του gov.gr επί της ουσίας είναι μια κοινωνική πολιτική, γιατί βοηθά τα άτομα με αναπηρία, τον εργαζόμενο γονιό, το απόδημο, τον φορολογούμενο.

Πίσω από τα επιτεύγματα βρίσκεται το κίνητρο του Κυριάκου Πιερρακάκη για δουλειά ώστε κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε εβδομάδα, να “χτίζουμε το νέο οικοδόμημα του κράτους με μικρές υπηρεσίες”.

Μάλιστα αυτή η προσπάθεια, “αυτό το νέο πολιτο-κεντρικό μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού γίνεται αντικείμενο διεθνούς ενδιαφέροντος”, όπως έχει επισημάνει οι ίδιος και επιβεβαιώνουν οι εξελίξεις, με χαρακτηριστική την επιλογή της Ελλάδας, ως μια από τις ελάχιστες χώρες, όπου επενδύουν μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί.

Στην εκδήλωση με θέμα “Ένα κράτος ψηφιακό, η Ελλάδα σε κίνηση”, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής, στις 6 το απόγευμα, θα μιλήσει επίσης ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρος Λιβάνιος.

 ΠΗΓΗ tomanifesto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου