Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΚΡΙΣΕΩΝ Ποινικές διώξεις τον Σεπτέμβρη

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=210539&-V=articles

Οι ποινικές διώξεις για την τραγωδία στη ναυτική Βάση στο Μαρί αναμένονται τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας της μονομελούς ερευνητικής Επιτροπής. Ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Ad Hoc Επιτροπής που παρακολουθεί την πορεία των ανακρίσεων για την τραγωδία στη ναυτική Βάση στο Μαρί, Γιαννάκης Ομήρου, δήλωσε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας έδωσε πλήρη περιγραφή της πορείας των ανακρίσεων και επέδωσε σχετικό πολυσέλιδο έγγραφο προς την Επιτροπή, που θα φυλάγεται στο γραφείο του Γενικού Διευθυντή της Βουλής, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση προς μελέτη, μόνο τα μέλη της Επιτροπής.

Πρόσθεσε ότι η απόφαση είναι ότι η Ad Hoc Επιτροπή θα συνέρχεται από καιρού εις καιρό ώστε να ενημερώνεται για την πορεία των ανακρίσεων προκειμένου να υπάρξει μια αντικειμενική αδιάβλητη και αξιόπιστη έρευνα σε ό,τι αφορά τον καταλογισμό ευθυνών για την τραγωδία της 11ης Ιουλίου.

Ερωτηθείς για το περιεχόμενο του εγγράφου, είπε ότι είναι η πορεία των μέχρι τώρα ανακρίσεων. Πρόσθεσε πως «δεν το έχουμε μελετήσει καν και θα είναι στη διάθεση των μελών της Επιτροπής».


Σε ερώτηση εάν υπάρχουν εκτιμήσεις για το χρόνο ολοκλήρωσης των ερευνών, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι δεδομένου πως με βάση την υπάρχουσα νομολογία όταν διεξάγεται ταυτόχρονα ερευνητική διαδικασία από ερευνητική Επιτροπή πρέπει να ολοκληρωθεί και εκείνη η διαδικασία για να υπάρξει απόφαση για ποινικές διώξεις, χρονικά θα είναι ταυτισμένη η ολοκλήρωση των δύο διαδικασιών.

«Συνεπώς», συνέχισε ο Πρόεδρος της Βουλής, «δεδομένου ότι η μονομελής ερευνητική Επιτροπή θα ολοκληρώσει το έργο της τέλος Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου, να αναμένεται ότι όποιες ποινικές διώξεις θα αποφασισθούν το ίδιο χρονικό διάστημα».

Στη σημερινή, υπό τον Πρόεδρο της Βουλής, συνεδρία συμμετείχαν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Τάσος Μητσόπουλος, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Φύτος Κωνσταντίνου, ο Βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Νίκος Κουτσού και Βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.





02/08/2011 - 12:56

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου