Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη: Την βίασαν δύο φορές ομαδικά και την έκαψαν ζωντανή(Βίντεο)

Νέα ανατριχιαστικά στοιχεία για την υπόθεση του διπλού ομαδικού βιασμού 16χρονης στην Ινδία. Σκληρή κριτική για τη στάση της αστυνομίας, που είχε ανακοινώσει ότι... αυτοπυρπολήθηκε.
Η ινδική αστυνομία εκτιμά ότι η Ινδή έφηβη, της οποίας ο διπλός ομαδικός βιασμός και ο θάνατος προκάλεσαν διαμαρτυρίες στην ανατολική πόλη Κολκάτα (Καλκούτα), δεν αυτοπυρπολήθηκε αλλά πυρπολήθηκε από τους δράστες, μετέδωσαν ινδικά μέσα ενημέρωσης.
Η 16χρονη που βιάστηκε δύο φορές ομαδικά δεν αυτοκτόνησε, αλλά πυρπολήθηκε από τους δράστες, σύμφωνα με νέα στοιχεία.

Η 16χρονη βιάστηκε δύο φορές ομαδικά, από διαφορετικούς δράστες, στη γειτονική της Κολκάτα συνοικία Παργκάνας τον Οκτώβριο.
Αρχικά η αστυνομία ανακοίνωσε, ότι το κορίτσι αυτοπυρπολήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου εν μέσω απειλών από τους βιαστές της. Την Τρίτη υπέκυψε στα τραύματά της σε νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.
Ωστόσο, η αστυνομία θεωρεί τώρα ότι οι δύο κατηγορούμενοι την περιέλουσαν με κηροζίνη και την πυρπόλησαν όταν εκείνη αρνήθηκε να αποσύρει την καταγγελία της για βιασμό, μετέδωσε το δίκτυο CNN-IBN.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η αστυνομία ζήτησε οι κατηγορίες εις βάρος δύο εκ των υπόπτων να μετατραπούν σε βιασμό και ανθρωποκτονία αντί για απειλή και εκφοβισμό.
Συνολικά έξι άτομα έχουν συλληφθεί για την υπόθεση.

Στο στόχαστρο οι αστυνομικές αρχές
Η μεταστροφή της θέσης της αστυνομίας προκάλεσε την οργή της επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Γυναικών.
"Οι νέες αποκαλύψεις ότι δολοφονήθηκε και δεν αυτοκτόνησε αποδεικνύουν σοβαρή εγκληματική αμέλεια από την αστυνομία που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη της κυβέρνησης", είπε στους δημοσιογράφους η επικεφαλής της επιτροπής Μάμτα Σάρμα.
"Μετά το βιασμό, η αστυνομία θα έπρεπε να βρίσκεται σε εγρήγορση και να έχει προσφέρει προστασία στο θύμα. Αλλά αυτό δεν συνέβη. Αντ' αυτού βιάστηκε εκ νέου και αργότερα δολοφονήθηκε", είπε η ίδια.
Η σεξουαλική βία βρίσκεται στο επίκεντρο διαλόγου στην Ινδία μετά τον ομαδικό βιασμό και τον θάνατο της 23χρονης φοιτήτριας στο Νέο Δελχί τον περασμένο Δεκέμβριο. Ωστόσο, οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι ελάχιστη πρόοδος έχει επιτευχθεί ως προς την αντιμετώπιση των σεξουαλικών επιθέσεων εις βάρος γυναικών και κοριτσιών οι οποίες συνεχίζονται.

 (Mε πληροφορίες από ΑΠΕ)
ΠΗΓΗ news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου