Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας Δεν πάει... Κίνα η Ολυμπιακή Φλόγα!

Θέμα αφής της Φλόγας εκτός Ελλάδος δεν υπάρχει, ξεκαθαρίζει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Σε απόλυτο ξεκαθάρισμα της κατάστασης σχετικά με το θέμα που έθεσαν οι Κινέζοι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων Νεότητας, σχετικά με την Αφή της Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, επιχείρησε να προχωρήσει η ΕOE.

Με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα, έγινε ξεκάθαρο πως εδώ και καιρό έχει συμφωνηθεί από τη ΔΟΕ και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όπως στην Αρχαία Ολυμπία γίνεται η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας μόνο για τους θερινούς και χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, σε μια προσπάθεια να διαφυλαχθεί η ιερότητα και ο χαρακτήρας της τελετής.

Σε ό,τι αφορά στην προηγούμενη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων Νεότητας, που διεξήχθησαν για πρώτη φορά, η αφή της φλόγας είχε γίνει στην Αρχαία Ολυμπία, έπειτα από σχετικό αίτημα των διοργανωτών.

Η Σιγκαπούρη ήθελε να δώσει ιδιαίτερο κύρος και επιθυμούσε να λάβει χώρα η διαδικασία στο χώρο όπου από το 1936 ανάβει η Ολυμπιακή Φλόγα.

Για αντίστοιχες εκδηλώσεις πλην Θερινών ή Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, η αφή μπορεί να γίνεται σε άλλα σημεία εντός Ελλάδος, όπως στο Καλλιμάρμαρο ή την Πνύκα.

Θέμα αφής της Φλόγας εκτός Ελλάδος δεν υπάρχει. Oταν μάλιστα δεν πρόκειται για Ολυμπιακούς Αγώνες, θα αναφέρεται ως «Φλόγα των αγώνων» κι όχι ως «Ολυμπιακή Φλόγα».

Μάλιστα ο Ελληνας «αθάνατος» Λάμπης Νικολάου έχει ήδη επικοινωνήσει με τη ΔΟΕ και έχει καταστήσει σαφές πως δεν μπορεί να υπάρξει αφή σε άλλο μέρος του κόσμου πλην της Ελλάδας, υπενθυμίζοντας την σχετική αναφορά στο καταστατικό της ΔΟΕ.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου