Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Νέες αποκαλύψεις για τις μίζες στα εξοπλιστικά

Παράνομες αμοιβές περίπου 3 εκατ. ευρώ, υποστηρίζει ότι έδωσε συνολικά για δύο εξοπλιστικά προγράμματα ο 83χρονος εκπρόσωπος της γερμανικής STN Atlas, Παναγιώτης Ευσταθίου που απολογείται από το πρωί στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκει στην υπόθεση της διακίνησης μιζών για προμήθειες του ΥΠΕΘΑ τουλάχιστον δέκα πρόσωπα εκ των οποίων δύο ήταν αρχηγοί Σωμάτων του στρατού. Ο ένας, που έχει αποβιώσει, ήταν αρχηγός ΓΕΝ, επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου, και ο δεύτερος αρχηγός ΓΕΣ.
Ο κ. Ευσταθίου φέρεται επίσης να κατονόμασε τρεις ή τέσσερις Γερμανούς υπηκόους, υψηλόβαθμα στελέχη της εν λόγω εταιρείας ως τα πρόσωπα που «μοίρασαν τα χρήματα». Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος εμπλέκει δύο πρώην στελέχη της ΕΒΟ, ο ένας εκ των οποίων -κουμπάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου- έχει κατονομαστεί και από τον Αντώνη Κάντα.

Ο 83χρονος έχει δηλώσει, διά της υπεράσπισής του, πρόθεση να εισφέρει στοιχεία στην ανάκριση, ωστόσο φαίνεται μέχρι στιγμής να «μιλά» για όσα έχει αποκαλύψει ο συγκατηγορούμενός του, πρώην διευθυντής εξοπλισμών, Α. Κάντας που βρίσκεται ήδη στη φυλακή, γεγονός που έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια του ανακριτή Γ. Μαλλή.

Ο ανακριτής μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τον κατηγορούμενο «τα ονόματα των προσώπων που έλαβαν μίζες από την κορυφή έως τη βάση της ιεραρχίας, διαφορετικά η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της».

Ο κ. Ευσταθίου διαψεύδει τον κ. Κάντα που υποστήριξε ότι έδιναν στον 83χρονο χρήματα για «να μη φέρνει εμπόδια». Ο 83χρονος αντίθετα ουσιαστικά καταγγέλλει τον Α. Κάντα ως «εκβιαστή» υποστηρίζοντας ότι αυτός του ζήτησε χρήματα προκειμένου να μην μπλοκάρει τη διαδικασία προμήθειας των επίμαχων οπλικών συστημάτων.

Ο κατηγορούμενος, σε καταθέσεις του οποίου στο Λονδίνο έχουν ήδη εντοπιστεί 18 εκατ. ευρώ, έχει ήδη συναινέσει στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών προκειμένου να αποκαλυφθούν οι διαδρομές του «μαύρου χρήματος».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ ΚΑΙ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου