Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Γιατί η Ελλάδα δεν ξεμπροστιάζει την Τουρκία για το προσφυγικό; Ακόμη και τράπεζες της εμπλέκονται!

Η Τουρκία έχει επιδοθεί σ΄ ένα πολύ βρώμικο παιχνίδι εναντίον της Ελλάδας, με τον ΥΠΕΞ της Μ.Τσαβούσογλου να ψευδολογεί ,υποστηρίζοντας ότι οι ελληνικές αρχές πυροβολούν πρόσφυγες και μετανάστες στο Αιγαίο! Δεν περιμένει κάποιος κάτι καλύτερο από το τουρκικό καθεστώς. Το ερώτημα είναι τι κάνει το ελληνικό ΥΠΕΞ, εκτός από το να εκδίδει απαντητικές ανακοινώσεις που και αυτές βεβαίως χρειάζεται.
Τι μπορεί να κάνει;

Το ΥΠΕΞ. το ΥΠΕΘΑ και όλη η κυβέρνηση έχουν στα χέρια τους άκρως απόρρητες αναφορές από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες περιέχουν εξαιρετικά συμαντικές και αποκαλυπτικές πληροφορίες για την εμπλοκή της Τουρκίας στη διακίνηση προσφύγων και μεταναστών.
Είναι τόσο λεπτομερείς και αποκαλυπτικές οι πληροφορίες που το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί το ΥΠΕΞ δεν “ξεμπροστιάζει” την Άγκυρα. Έχουν προωθηθεί αυτά τα στοιχεία στις Βρυξέλλες κι όπου αλλού πρέπει στο εξωτερικό;
Είναι δυνατόν να γνωρίζουμε ακόμη και σε ποια τουρκική τράπεζα γίνονται οδηγούνται πρόσφυγες και μετανάστες για να καταθέσουν τα χρήματα που τους ζητούν οι δουλέμποροι. Οι οποίοι απ΄ ότι φαίνεται έχουν ασυλία στην Τουρκία ή αποτελούν “βραχίονα” των αρχών.
Οι πληροφορίες που έχουν οι ελληνικές αρχές είναι πρόσφατες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν:
•Υπολογίζεται ότι πριν ξεκινήσει η εισβολή των Τούρκων στη Συρία, υπήρχαν ήδη πάνω από 30.000 Σύριοι πρόσφυγες που ήθελαν να περάσουν στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι αν όχι όλοι προέρχονταν από την περιοχή του Ιντλίμπ.
•Με την απόλυτη κάλυψη των τουρκικών αρχών οι 30.000 Σύριοι πέρασαν από το Ιντλίμπ στη Σμύρνη, μέσα σε λίγες ημέρες! Υπήρξαν ημέρες το τελευταίο διάστημα που διαπιστώθηκε μετακίνηση 5.000 προσφύγων προς τη Σμύρνη.
•Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, αυτή τη στιγμή το σύνολο των 30.000 ,αναμένει την μετάβαση του σε Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο.
•Οι πληρωμές των ποσών στα κυκλώματα διακίνησης γίνονται με μετρητά σε τράπεζα η οποία είναι πασίγνωστη και στην Ελλάδα, λόγω της δραστηριοποίησής της και στη χώρα μας!
•Μετά από την πληρωμή πρόσφυγες και μετανάστες ομαδοποιούνται σε “μικτές ομάδες” των 50 ατόμων. Αναμένουν την “αποστολή” διαμένοντας είτε σε ξενοδοχεία ,είτε σε σκηνές σε περιοχή των μικρασιατικών παραλίων η οποία βρίσκεται απέναντι από θέρετρο της Λέσβου. Η περιοχή κατονομάζεται στο ενημερωτικό των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.
•Ιδιαίτερη σημασία για το πως αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι το ζήτημα , είναι το γεγονός ότι ακόμη κι αν τουρκική ακταιωρός συλλάβει τους μετανάστες-πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του πλου τους εντός τουρκικών χωρικών υδάτων, αμέσως μετά η τουρκική ακτοφυλακή τους αφήνει ελεύθερους!
Ο τιμοκατάλογος!
Τι πληρώνει ο κάθε μετανάστης -πρόσφυγας για να περάσει σε ελληνικά νησιά;
Ο τιμοκατάλογος έχει ως εξής:
•Λέσβος με φουσκωτό 1000 ευρώ
•Σάμος   με φουσκωτό 1000 ευρώ
•Χίος με φουσκωτό 1100 ευρώ
•Φαρμακονήσι με φουσκωτό 1100 ευρώ
•Πλους με ταχύπλοο σκάφος προς όλα τα νησιά 1300 ευρώ.
•Κως με τζετ σκι 1500 ευρώ
•Με τουριστικό γιοτ για όλα τα νησιά 2200 ευρώ
•Με γιοτ…πολυτελείας για όλα τα νησιά 3.000 ευρώ!
Όλα αυτά δεν τα γνωρίζουν οι τουρκικές αρχές; Σαφώς ναι. Δεν τα γνωρίζουν οι Ευρωπαίοι; Οπωσδήποτε. Επειδή όμως μονίμως αντιμετωπίζουν το θέμα “κοιτώντας αλλού”, η Ελλάδα θα πρέπει να προωθήσει όλα αυτά τα στοιχεία εκεί που πρέπει, ώστε να εξασφαλίσει τουλάχιστον ενισχυμένη και κυρίως ουσιαστική βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους. Εναλλακτικά αν όλοι επιμείνουν να κάνουν “τον Γερμανό”, ας δημοσιοποιήσει τα στοιχεία.

ΠΗΓΗ militaire

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου