Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Άλλο Συμφωνία και άλλο Πλαίσιο Συμφωνίας - Και τα εγκλήματα κατά του Ελληνισμού τιμωρούνται - Από την κυπριακή ΑΟΖ στην άρση του εμπάργκο

Άλλο Συμφωνία και άλλο Πλαίσιο Συμφωνίας
Tου Ν. Λυγερού

Αυτή η κυβέρνηση λόγω κομματικής προπαγάνδας έχει την τάση να ανακοινώνει συμφωνίες ακόμα κι αν είναι μόνο στο πλαίσιο συμφωνίας. Το έχει κάνει ήδη με το Σκοπιανό για να δώσει την εντύπωση ότι όλα έχουν τελειώσει και τώρα το επιχειρεί με εκκλησιαστικό θέμα. Της αρέσει επίσης η μυστικότητα και το έχει ήδη κάνει με το Προσύμφωνο των Πρεσπών και την Αιγιαλίτιδα Ζώνη. Και τώρα προσπάθησε να κρύψει τα πάντα στο Πατριαρχείο, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα, αλλά και στις Νέες Χώρες. Μόνο που πάντα ξεχνά αυτούς που αντιστέκονται στα παράλογα.
Για το Σκοπιανό, ξέχασε τον ελληνικό λαό. Για την Αιγιαλίτιδα ζώνη, ξέχασε τους ειδικούς. Και για την εκκλησία ξέχασε τον Πατριάρχη, αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο της Κρήτης. Δεν υπάρχει ακόμα καμία Συμφωνία, υπάρχει μόνο πλαίσιο που αυτό θα αλλάξει επειδή είναι απαράδεκτο να μην είναι ενημερωμένο το σύνολο της Εκκλησίας. Σε κάθε περίπτωση η κομματική κυβέρνηση βιάστηκε να ανακοινώσει μία ιστορική Συμφωνία που δεν έγινε. Ας την αφήσουμε λοιπόν ν' ανακαλύψει τι σημαίνει πραγματική Εκκλησία και πραγματική Ιστορία μέσω της αντιπαράθεσης που θα έχει με τους ειδικούς και τους πιστούς, διότι κανείς δεν πρόκειται να κάνει πίσω και να αποδεχτεί και αυτό το απαράδεκτο.

Και τα εγκλήματα κατά του Ελληνισμού τιμωρούνται

Tου Ν. Λυγερού

Δεν φτάνει στον Πρώην ΥπΕξ να έχει κάνει όλα όσα έκανε στη θέση του. Δεν επαρκεί που τον έδιωξε ο Πρωθυπουργός, θέλει να μας πει ότι αδικήθηκε κι ότι ήταν πάντα πατριώτης. Όμως κανένας δεν του ζήτησε να προσπαθήσει να επιλύσει το Σκοπιανό με το Προσύμφωνο των Πρεσπών που είναι απλά απαράδεκτο και μάλιστα τόσο όσο ήταν το Σχέδιο Ανάν. Κανείς δεν του είπε να σβήσει τη Βόρειο Ήπειρο από την ιστορία του Ελληνισμού. Κανείς δεν του είπε ότι πρέπει να σκοτώσει την ιστορία μόνο και μόνο για να ζήσει η καθυστερημένη ιδεολογία του. Τώρα φαίνεται ότι κοιτάζει με άλλο μάτι τους εκλεγμένους στη Βουλή των Ελλήνων ενώ παλιά θεωρούσε ότι ήταν επίλεκτος της κυβέρνησης. Το άλλο πρόβλημα είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά όσους επιχείρησαν να πληγώσουν τον Ελληνισμό με τις πράξεις βαρβαρότητας. Άρα όσα και να λέει σε όσους θέλουν να τον ακούσουν, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για όλα όσα έχει προσπαθήσει να κάνει ενάντια στην έννοια του Ελληνισμού. Θα έπρεπε να έχει συνειδητοποιήσει πως τον βλέπει ήδη η ιστορία και να κάνει απλώς πέρα αλλά η αλαζονεία δεν σταματιέται τόσο εύκολα και θα πρέπει να υποστεί άλλη μια ήττα για να καταλάβει ότι δεν βρίσκεται σε μια χώρα που αποδέχεται την κόκκινη βαρβαρότητα διότι η Ελλάδα ζει μόνο με την ελευθερία αλλιώς προτιμά τον θάνατο παρά τη σκλαβοσύνη. Ας το μάθει επιτέλους.

Από την κυπριακή ΑΟΖ στην άρση του εμπάργκο
Tου Ν. Λυγερού

Όσοι δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι το θέμα της κυπριακής ΑΟΖ δεν είναι μόνο και μόνο οικονομικό πρέπει να αποδεχθούν ότι υπάρχει μια αλλαγή φάσης με το συμβόλαιο που έγινε στο θαλάσσιο οικόπεδο 10 με την Exxon Mobil. Διότι ξέρουμε ότι οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν έμπρακτα την πετρελαϊκή εταιρεία τους κι ότι δεν πρόκειται να προκαλέσουν ειδικά προβλήματα οι Τούρκοι. Επίσης επειδή οι ΗΠΑ θέλουν να είναι ξεκάθαρο το όλο πλαίσιο είναι ήδη προετοιμασμένοι στρατηγικά μέσω της βάσης που έχουν στη Σούδα. Άλλωστε το απέδειξαν ήδη όταν είχαν να κάνουν τις περιβαλλοντικές και αρχαιολογικές έρευνες στην περιοχή της γεώτρησης. Έτσι τώρα επειδή θέλουν κι ένα πλαίσιο υποστήριξης διότι δεν πρόκειται να κάνουν μόνο έρευνα αλλά και εξόρυξη, θέλουν να τελειώσει και η άρση του εμπάργκο για την Κύπρο. Διότι ξέρουν ότι είναι καλό να μην υπάρχει μια απόλυτη εξάρτηση στην περιοχή. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ούτε οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν στο θεσμό των εγγυητριών δυνάμεων και προτιμούν βέβαια μια πιο άμεση συνεργασία με την Κύπρο. Κατά συνέπεια η κυπριακή ΑΟΖ λειτουργεί καταλυτικά και για τα θέματα που άπτονται της γεωπολιτικής και αυτό αποδεικνύει ότι έχουμε μια αναβάθμιση επί του πρακτέου. Ας αφήσουμε λοιπόν τον ραγιαδισμό και την ηττοπάθεια κι ας περάσουμε στο επόμενο στάδιο της ενέργειας και της στρατηγικής για ν’ αντιληφθούμε επιτέλους ότι έχει αρχίσει το μέλλον της Κύπρου και μαζί του η απελευθέρωση από τον βάρβαρο ζυγό.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου