Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Εξανεμίστηκαν τα κέρδη του δείκτη Dow Jones

Dow13.326,39-18,58 -0,14%  



  Nasdaq3.049,41-2,37 -0,08%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Κοντά στη γραμμή εκκίνησης έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς ο αρχικός ενθουσιασμός για τα ενθαρρυντικά στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, αλλά και την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσε η Citigroup στις αμερικανικές μετοχές, εξασθένισε. Ακόμη και με οριακά κέρδη, ο S&P 500 κατάφερε να διακόψει το πτωτικό σερί τεσσάρων ημερών.

Αναλυτές εκτιμούν πως η αβεβαιότητα γύρω από το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, είναι πιθανό να συμβάλει στο "πάγωμα" της αγοράς. Νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν για πρώτη φορά τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, Mitt Romney να προηγείται έναντι του Barack Obama, με την "ψαλίδα" να ανοίγει έως και τις 3 μονάδες.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η προσοχή στράφηκε στις φήμες περί εξαγοράς της Sprint Nextel.

Δείκτες – Στατιστικά

Παραμένοντας σε αρνητικό έδαφος για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 18,50 μονάδες (-014%) κλείνοντας στις 13.326,30 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 2,40 μονάδων (-0,08%) και έκλεισε στις 3.049,30 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,20 μονάδων (0,02%) κλείνοντας στις 1.432,80 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 12 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 18 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Bank of America Corp κλείνοντας στα 9,35 δολάρια με άνοδο 0,14 δολ. ή σε ποσοστό 1,52%. Ακολούθησαν η UnitedHealth με κέρδη 0,96% και κλείσιμο στα 57,66 δολάρια και η American Express, η οποία έκλεισε στα 58,52 δολάρια με άνοδο 0,95%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η AT & T (-1,71%), η Walt Disney (-1,60%) και η Verizon Communications Inc (-1,22%).Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Το ADR της Εθνικής Τράπεζας σημείωσε άνοδο 1,15%, κλείνοντας στα 2,64 δολάρια.

Η ομάδα στρατηγικής παγκόσμιων μετοχών της Citigroup αναβάθμισε τη σύστασή της για τις αμερικανικές μετοχές σε "overweight", επικαλούμενη τις σχετικά "φθηνές" αποτιμήσεις αλλά και τις ενισχυτικές πολιτικές της Κεντρικής Τράπεζας.

"Κοιτώντας γύρω-γύρω στον κόσμο, που είναι το καλύτερο μέρος να επενδύσεις; Η απάντηση βρίσκεται μπροστά στα μάτια σου και είναι οι ΗΠΑ", σχολίασε ο Dan Veru, επικεφαλής επενδύσεων της Palisade Capital Management.

Στα μάκρο της ημέρας, οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 30 χιλ. στις 339.000 έως την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 6 Οκτωβρίου. Από τη μεριά τους οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, προέβλεπαν πτώση κατά 4 χιλ. στις 365 χιλ. καθώς ο αριθμός των αιτήσεων της προηγούμενης εβδομάδας αναθεωρήθηκε ανοδικά στις 369 χιλ. από 367 χιλ.

Παράλληλα, διευρύνθηκε τον Αύγουστο το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ καθώς οι εξαγωγές αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων υποχώρησαν, όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε 4,1% στα 44,22 δισ. δολ. από το αναθεωρημένο μέγεθος των 42,47 δισ. δολ. ένα μήνα νωρίτερα, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Τα αρχικά στοιχεία για τον Ιούλιο τοποθετούσαν το έλλειμμα στα 42,00 δισ. δολ. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν το έλλειμμα για τον Αύγουστο στα 44,0 δισ. δολ.

Επίσης, την ανοδική τους τάση διατήρησαν οι τιμές εισαγωγών το Σεπτέμβριο. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης, οι τιμές εισαγωγών ενισχύθηκαν κατά 1,1% το Σεπτέμβριο σε μηνιαία βάση. Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για αύξηση 0,8% το Σεπτέμβριο.

Νέα, ενθαρρυντικά σήματα έστειλε η στεγαστική αγορά, με τις κατασχέσεις να υποχωρούν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2007 το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της RealtyTrac.

Ειδικότερα, η δραστηριότητα στο μέτωπο των κατασχέσεων συρρικνώθηκε κατά 7% σε σχέση με τον Αύγουστο και κατά 16% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η ιαπωνική εταιρεία Softbank Corp. φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της αμερικανικής Sprint Nextel, με την αξία της συμφωνίας να εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 1 τρισ. γεν (12,81 δισ. ευρώ), αναφέρει πηγή με γνώση των διαπραγματεύσεων.

Η εξαγορά, εφόσον υπάρξει συμφωνία, θα αποτελέσει ένα τεράστιο στοίχημα για την Softbank, την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ιαπωνία, στην κατεύθυνση της επέκτασης των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό.
 
ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου