Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Ο Πούτιν σε απελπισία στρατολογεί για πρώτη φορά γυναίκες - Στέλνει κρατούμενες στο μέτωπο

 Πληροφορίες του ουκρανικού στρατού αναφέρουν ότι οι Ρώσοι στρατολογούν πλέον και γυναίκες καθώς οι απώλειες που υφίστανται στο μέτωπο είναι τεράστιες.

Ο δεύτερος χρόνος του πολέμου στην Ουκρανία βρίσκει τον ρωσικό στρατό με τεράστιες ανάγκες για έμψυχο δυναμικό καθώς οι απώλειες είναι σε καθημερινή βάση τεράστιες. Η πληροφορία ότι, για πρώτη φορά, έχει ξεκινήσει η στρατολόγηση γυναικών έρχεται να επιβεβαιώσει αυτή την εικόνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει ο ουκρανικός στρατός, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, αναζητεί "εναλλακτικές πηγές αναπλήρωσης ανθρώπινου δυναμικού".

Κατά τις ίδιες πληροφορίες που μεταδίδονται από διεθνή ΜΜΕ "την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε μια κίνηση προς την περιοχή του Κρασνοντάρ στην επαρχία Ντόνετσκ, κοντά στο μέτωπο, ενός τρένου με δεσμευμένες θέσεις για τη μεταφορά κρατουμένων. Ένα από τα βαγόνια προοριζόταν για φυλακισμένες γυναίκες". 


Μόνο το περασμένο Σάββατο, η Ρωσία είχε απώλειες που ξεπέρασαν τους 1.000 νεκρούς στρατιώτες.

Συνδυαστικά, υπάρχει και η πληροφορία ότι γυναίκες κρατούμενες αποφυλακίστηκαν τους τελευταίους μήνες στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος για την ενίσχυση της πολεμικής εκστρατείας Ρωσίας. Οι γυναίκες αυτές φέρεται να απασχολούνται σε αγροτοκτηνοτροφικές μονάδες ως εργάτριες για την αύξηση της παραγωγής, με σκοπό τον εφοδιασμό του στρατού.

Η Όλγκα Ρομάνοβα, εκπροσωπώντας το ίδρυμα Russian Behind Bars, πιστεύει ότι περίπου 100 γυναίκες έχουν ήδη σταλεί στην Ουκρανία, σε υπό ρωσική κατοχή περιοχές του Ντονέτσκ. 


Ο δημοσιογράφος Όλιβερ Κάρολ, που έκανε την παραπάνω ανάρτηση με τους ισχυρισμούς της Ρωσίδας ακτιβίστριας, είναι ανταποκριτής του βρετανικού Economist.

Ο Πούτιν σε απελπισία στρατολογεί για πρώτη φορά γυναίκες - Στέλνει κρατούμενες στο μέτωπο

"Είναι επίσης γνωστό ότι αποστέλλονται στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας για εκπαίδευση", δήλωσε το ουκρανικό γενικό επιτελείο, ενώ ανέφερε επίσης ότι εκατοντάδες γυναίκες κρατούμενες στις φυλακές στην περιοχή του Σβερντλόφσκ - στην περιφέρεια των Ουραλίων - ζήτησαν από τον τοπικό βουλευτή Βιάτσεσλαβ Βέγκνερ να τις στείλει στην Ουκρανία.

Από την αρχή του πολέμου κρατούμενοι πολεμούν με τον μισθοφορικό στρατό Βάγκνερ

Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή του πολέμου είχε υιοθετηθεί η πρακτική να αποφυλακίζονται άνδρες κρατούμενοι υπό την προϋπόθεση ότι θα στρατολογούνταν και θα στέλνονταν αμέσως στο μέτωπο της Ουκρανίας. Οι άνδρες αυτοί πολεμούν όχι από τις τάξεις του τακτικού στρατού της Ρωσίας, αλλά ως μέλη του μισθοφορικού στρατού της ομάδας Βάγκνερ. Στο πλαίσιο της παραπάνω συμφωνίας, που είχε σαν αποτέλεσμα να αποφυλακιστούν άνθρωποι με βαριές καταδίκες για ανθρωποκτονίες ή βιασμούς, προβλέπεται και η διαγραφή της ποινής εφόσον πολεμήσουν επί τουλάχιστον ένα εξάμηνο.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της ομάδας Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν ισχυρίζεται ότι η ομάδα του δεν θα στρατολογεί πλέον κρατουμένους για πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Για τον μισθοφορικό στρατό Βάγκνερ, διάβαστε περισσότερα εδώ.

ΠΗΓΗ thetoc 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου