Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Χάος στο Παρίσι - Συγκρούσεις αστυνομίας διαδηλωτών - Φωτιές παντού - ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ "ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ" ΜΕΤΡΑ(Φωτό, Βίντεο)

Της Χριστίνας Φλάσκου
Από το pronews


Σφοδρά επεισόδια ξέσπασαν πριν από λίγο στο Παρίσι κατά την διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης κατά του νέου ασφαλιστικού.

To Παρίσι αλλά και πολλές άλλες πόλεις της Γαλλίας "βουλιάζουν" από τις διαδηλώσεις κατά του νέου ασφαλιστικού την ώρα που ο Φρανσουά Ολάντ ρίχνει λάδι στη φωτιά και διαμηνύει πως δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω!


Με τα όπλα και τις ασπίδες τους στα χέρια, χιλιάδες αστυνομικοί έχουν παραταχθεί σε πολλά σημεία του Παρισιού.

Χιλιάδες πολιτών, από κάθε επαγγελματική ομάδα, χωρίς να ανήκουν σε συνδικάτα έχουν κατέβει για να διαδηλώσουν στο κέντρο της πόλης, ενώ ο Φρανσουά Ολάντ δήλωνε νωρίτερα σήμερα ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο σχέδιο "μεταρρυθμίσεων" που προωθεί.
Η γαλλική κυβέρνηση επέλεξε να παρακάμψει τις αντιδράσεις και να εφαρμόσει τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις που καθιστούν ευκολότερη την πρόσληψη και την απόλυση.

Η κεντροαριστερή κυβέρνηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς αναμένεται να επιβιώσει της πρότασης μομφής.

Οπως σημειώνουν δημοσκοπήσεις, 3 στους 4 Γάλλους δηλώνουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο, που θα επιτρέπει στους εργοδότες να παρακάμπτουν τις εθνικές και κλαδικές συμβάσεις για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας, με ατομικές συμβάσεις.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στις γαλλικές πόλεις πραγματοποιώντας διαδηλώσεις με την αστυνομία να κάνει χρήση μεγάλης ποσότητας δακρυγόνων.

Η Γαλλία έχει να βρεθεί αντιμέτωπη με παρόμοιας κλίμακας κινητοποιήσεις από το 2011, όταν και ο Νικολά Σαρκοζί πέρασε το νομοσχέδιο, με το οποίο αυξήθηκαν τα όρια συνταξιοδότησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Διαδηλωτές όλων των ηλικιών έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους να φωνάζουν κατά του νέου νόμου για τα εργασιακά που η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς αποφάσισε να περάσει από την... πίσω πόρτα, με ένα προεδρικό διάταγμα και χωρίς ποτέ να συζητηθεί στην εθνική αντιπροσωπεία.

"Δεν θα υπαναχωρήσω, γιατί υπήρξαν πάρα πολλές κυβερνήσεις που υπαναχώρησαν" δήλωσε λίγη ώρα πριν από τις νέες διαδηλώσεις ο Φρανσουά Ολάντ στο Europe 1. "Αρκετά πια με τους ταραξίες", δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας διαβεβαιώνοντας ότι έχει δώσει "οδηγίες" ώστε η "καταστολή" να μην εμποδίσει το δικαίωμα στη διαδήλωση.

Η δήλωση του μάλλον δεν βοηθάει. Ούτε και η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να πάρει... σβάρνα τις πόρτες των σπιτιών ακτιβιστών για να τους απαγορεύσει την κυκλοφορία σε συγκεκριμένα διαμερίσματα του Παρισιού, συγκεκριμένες ώρες.

Φωτογραφία Reuters

Τα πρόσωπα του Ολάντ και του Βάλς μαζί με μια λέξη: γουρούνια - Φωτογραφία Reuters




Δείτε εικόνες απ’ όσα συμβαίνουν...

Στη Ναντ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου