Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Αποφυλακίζεται ο Χόσνι Μουμπάρακ

Ο 85χρονος πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου ήταν κρατούμενος για υπόθεση διαφθοράς - Η εισαγγελία δεν θα ασκήσει έφεση στην απόφαση αποφυλάκισής του
Ένα δικαστήριο της Αιγύπτου έδωσε σήμερα εντολή να απελευθερωθεί υπό όρους ο πρώην πρόεδρος της χώρας Χόσνι Μουμπάρακ, όπως δήλωσαν μια δικαστική πηγή και μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να βγει από τη φυλακή ακόμα και μέσα στην ημέρα, αφού δεν υπάρχουν πλέον νομικά βάσιμοι λόγοι για να παρατείνεται η κράτησή του.


Ωστόσο, ο συνήγορος του Μουμπάρακ είπε ότι ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος είχε ανατραπεί το 2011 μετά τη λαϊκή εξέγερση εναντίον του, ενδέχεται να απελευθερωθεί και αύριο Πέμπτη.

Ο 85χρονος Μουμπάρακ είναι κατηγορούμενος σε μια επαναληπτική δίκη για τους θανάτους διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης εναντίον του, που τελικά οδήγησε στην πτώση του. Όμως είχε ήδη εκτίσει την μέγιστη διάρκεια προφυλάκισής του πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης.

Πέρυσι, ο Μουμπάρακ είχε καταδικαστεί σε ισόβια για την ίδια υπόθεση. Ωστόσο, εφετείο έκανε αποδεκτή την προσφυγή του νωρίτερα φέτος και έδωσε εντολή να γίνει επαναληπτική δίκη.

Ο συνήγορος του πρώην προέδρου Μουμπάρακ, ο Φαρίντ ελ Ντιμπ, δήλωσε, κατά την έξοδό του από τη φυλακή του Καΐρου όπου συνεδρίασε το δικαστήριο, ότι «το δικαστήριο αποφάσισε να απελευθερωθεί», κι ερωτηθείς πότε μπορεί να γίνει αυτό, απάντησε: «ίσως αύριο».


Η εισαγγελία δεν θα ασκήσει έφεση στην απόφαση αποφυλάκισης του Μουμπάρακ 

Οι εισαγγελικές αρχές της Αιγύπτου δεν προτίθενται να ασκήσουν έφεση στη δικαστική απόφαση με την οποία διατάσσεται η αποφυλάκιση του πρώην προέδρου της χώρας Χόσνι Μουμπάρακ.

«Η απόφαση για την αποφυλάκιση του Μουμπάρακ που εκδόθηκε σήμερα (...) είναι οριστική και η εισαγγελία δεν μπορεί να την εφεσιβάλει», δήλωσε ο δικαστής Άχμεντ ελ Μπαχράουι, ο δικαστικός λειτουργός που είχε αναλάβει την υπόθεση του πρώην προέδρου.

Ο συνήγορος του Μουμπάρακ ανέφερε νωρίτερα ότι μπορεί να αποφυλακιστεί ακόμη και αύριο, Πέμπτη.


ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου