Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Θερμό επεισόδιο κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για την επιχείρηση στο Πολυτεχνείο



Λαφαζάνης: Οδηγείτε την κοινωνία σε ακροδεξιές κατευθύνσεις, για να φέρετε νέο μνημόνιο – Δένδιας: Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης
Στα ύψη οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αστυνομική επιχείρηση που έγινε τα ξημερώματα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει την κοινωνία, ώστε να φέρει το νέο μνημόνιο, και την κυβέρνηση, δια του υπουργού Δημόσιας Τάξης, να απαντά πως δεν υφίσταται πλέον άβατο για τη νομιμότητα.


Η κόντρα ξεκίνησε με τις δηλώσεις Λαφαζάνη από τη Βουλή, στις οποίες απάντησε ο Νίκος Δένδιας και στη συνέχεια τη «σκυτάλη» πήραν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Η αρχή έγινε με τις δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη από το βήμα της Βουλής, απ' όπου εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας «πρωτοφανή» και «απαράδεκτη» την αστυνομική επιχείρηση που έγινε τα ξημερώματα, και σημειώνοντας ότι τα ερωτήματα είναι «πελώρια», τα οποία θα πρέπει να απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός, όπως σημείωσε.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως σε αντίθεση με το παρελθόν, η χθεσινή επιχείρηση της αστυνομίας έγινε χωρίς να έχουν προηγηθεί επεισόδια στον χώρο του Πολυτεχνείου, και αναρωτήθηκε: Είχαν έγκριση από τις πρυτανικές αρχές;
«Κάνετε λάθος, αν νομίζετε ότι μπορείτε να οδηγήσετε την κοινωνία σε ακροδεξιές κατευθύνσεις, για να φέρετε νέο μνημόνιο», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «Είστε κυβέρνηση αυταρχισμού που καταπατά το Σύνταγμα και λεηλατεί την οικονομία και την κοινωνία. Θέλετε να καλύψετε με αυτές τις αστυνομικές παρεμβάσεις τον άλλο "άθλο", την άρση απαγόρευσης πλειστηριασμών».
Απαντώντας ουσιαστικά στις δηλώσεις Λαφαζάνη, ο Νίκος Δένδιας τόνισε πως θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι δεν υφίσταται πλέον άβατο για τη νομιμότητα, ειδικά αυτοί «που παριστάνουν ότι αγνοούν την παροιμία "φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης"».
Σε μία δημοκρατική κοινωνία η χρήση των πανεπιστημιακών χώρων ως εστιών ανομίας -ακόμη για παρεμπόριο- δεν είναι αποδεκτή, δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και συμπλήρωσε: «Η σημερινή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στο ΕΜΠ, όπως και η απόδοση των καταληφθέντων χώρων στην πανεπιστημιακή κοινότητα ύστερα από τριάντα χρόνια, αποδεικνύει ότι δεν υφίσταται πλέον άβατο για τη νομιμότητα».

Ανακοινώσεις Κεδίκογλου και ΣΥΡΙΖΑ
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν είναι το μόνο στην Ελλάδα που δεν ήθελε να αποδοθούν στην πανεπιστημιακή κοινότητα χώροι προετοιμασίας παράνομων ενεργειών.

«Οι χώροι προετοιμασίας παράνομων ενεργειών, που ήταν επί δεκαετίες σε κατάληψη, επιτέλους αποδόθηκαν στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Αυτό ήθελε όλη η Ελλάδα, εκτός βεβαίως από τον ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει σε δήλωσή του ο Σίμος Κεδίκογλου.

Η ανακοίνωστη του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν έμεινε για πολλή ώρα αναπάντητη από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει γενικευμένο κλίμα τρομοκρατίας θα πέσει στο κενό. 

«Οι τελευταίοι που μπορούν να μιλάνε για νομιμότητα είναι εκείνοι που εισβάλλουν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα εν πλήρη αγνοία των πανεπιστημιακών αρχών, παραβιάζοντας ακόμα και το νόμο που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει. Η προσπάθειά της κυβέρνησης να καλλιεργήσει ένα γενικευμένο κλίμα τρομοκρατίας και να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τα νέα της μνημονιακά σχέδια, θα πέσει στο κενό», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανταπαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει όσους θέλουν να χρησιμοποιούν λοστάρια, κάλυκες όλμων και πρώτες ύλες για μολότοφ…».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου