Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Κύπρος:Εκτός ελέγχου μεγάλη πυρκαγιά σε Τραχυπέδουλα - Κιδάσι...Συνελήφθη 35χρονος ως ύποπτος

Πάφος: Την κοινότητα Κιδασίου απειλεί πλέον η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε στις 11 το πρωί στην Τραχυπέδουλα και συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη, κατευθυνόμενη προς τη Σαλαμιού.

Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης στην περιοχή των Κοινοτήτων Τραχυπέδουλας, Κιδασίου και Πραστιού, δίνουν μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεσή της.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Κιδασίου Ανδρέα Βορκά, η φωτιά στις 17:30 έφτασε έξω από την κοινότητα του το Κιδάσι, ενώ τα οχήματα πυρόσβεσης έχουν περικυκλώσει το χωριό προκειμένου να μην απειληθούν κατοικίες.

Οι πυροσβέστες, είπε ο κ Βορκάς, κάνουν ό,τι μπορούν, ωστόσο, όπως ανέφερε, η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη.

Ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Τραχυπέδουλας Φερραίος Κωνσταντίνος δήλωσε ότι πως η φωτιά προκάλεσε μεγάλη καταστροφή. Στο πέρασμα της είπε, κατέκαψε άγρια βλάστηση, αμυγδαλιές, ελιές, και ξηρά χόρτα.

Δυστυχώς, συνέχισε, η φωτιά κατέκαψε τα πάντα γύρω από την κοινότητα του.

Η φωτιά που ξεκίνησε από την Τραχυπέδουλα κατευθύνθηκε προς το Πραστιό και τώρα προς το Κιδάσι. Κάτοικοι του Πραστιού, σύμφωνα με την κοινοτάρχη Μαμωνιών Ανδρούλα Συρίμη, έχουν επισκεφτεί φιλικές τους κατοικίες στα Μαμώνια λόγω της αποπνιχτικής ατμόσφαιρας που επικρατεί στην κοινότητα τους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, Βασίλης Μούσκος, δήλωσε πως στην περιοχή επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 30 οχήματα των πυροσβεστικών και Αγροτικών Σταθμών Πάφου και Λεμεσού, του Τμήματος Δασών, του Ταμείου Θήρας, της Πολιτικής Άμυνας, αριθμός εκσκαφέων, καθώς και 9 πτητικά μέσα, αφού εκτός από τα δύο ελικόπτερα πυρόσβεσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα δύο της Αστυνομίας, τα δύο ελικόπτερα του στρατού και το ένα αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν και δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Μούσκο, η φωτιά βρίσκεται έξω από το χωριό Κιδάσι, ενώ κατευθύνεται προς τη Σαλαμιού.

Το έργο κατάσβεσης, είπε, καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο λόγω του δύσβατου της περιοχής αλλά και της αλλαγής κατεύθυνσης των δυνατών ανέμων.

Μέχρι στιγμής ανέφερε προκλήθηκε οικολογική καταστροφή, ενώ οι υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας, συνεχίζονται. -

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός προσώπου 35 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη ύστερα από πληροφορία ότι κάποιο πρόσωπο θεάθηκε στην περιοχή συνελήφθη 35χρονος κατόπιν δικαστικού εντάλματος και ανακρίνεται.

Πηγή: philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου