Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Ένα βήμα πίσω από τους Ρεπουμπλικανούς για να αρθεί το αδιέξοδο στις ΗΠΑ

Σε συνάντηση καλεί ο Τζον Μπένερ τον Ομπάμα και τον Ράιντ
Έπειτα από την κατακραυγή των Αμερικανών πολιτών, αλλά και την ισχυρή αντίδραση των παραγόντων της οικονομίας για το περίφημο «shutdown», οι Ρεπουμπλικανοί κάνουν ένα βήμα πίσω με την ελπίδα να δοθεί τέλος στο αδιέξοδο που απειλεί την αμερικανική αλλά και διεθνή οικονομία.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, και τον επικεφαλής της Γερουσίας, Χάρι Ράιντ, έπειτα από την αποτυχία να σημειωθεί πρόοδος σχετικά με το «λουκέτο» των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, αλλά και αναφορικά με το ζήτημα του χρέους της χώρας.
Ο Μπένερ είπε ότι περιμένει από τον Ράιντ να ορίσει συνάντηση, ενώ ο Δημοκρατικός γερουσιαστής απάντησε πως προτίθεται να το κάνει, εφόσον περάσει ένα «καθαρό», όπως λέγεται, νομοσχέδιο, για την χρηματοδότηση του προϋπολογισμού χωρίς να συμπεριλαμβάνει το μπλόκο στη μεταρρύθμιση της υγείας που αποτέλεσε και την θρυαλλίδα για την κρίση.

Ερωτηθείς για τον λόγο που οι υπηρεσίες παραμένουν κλειστές, ο Μπένερ απάντησε ότι αυτό συμβαίνει για να υπάρχει δικαιοσύνη στους Αμερικανούς πολίτες, σχετικά με το περίφημο Obamacare.


Ωστόσο, λίγο αργότερα ο Μπένερ επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις υποστηρίζοντας ότι δεν προτίθεται να περάσει το νομοσχέδιο που δε θα συμπεριλαμβάνει το μήλον της έριδος, Obamacare.
Όπως δήλωσε η Σέλι Μουρ Καπίτο, βουλευτής του Ρεπουμπλικανού κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων: «Μας είπε (ο Μπένερ) όταν κάτι τέτοιο είναι ανακριβές και πως θα παραμείνει ισχυρός και θα εργαστεί μαζί μας για να βρεθεί λύση, η οποία η θα αποτελέσει το κλειδί της επιτυχίας».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου