Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

ΜΚΟ αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στη Λέσβο

Σύμφωνα με υποψήφιο διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο Πατρών με καταγωγή από το Πλωμάρι Λέσβου, ανάρτηση Της Moria Corona Awareness Team στο Facebook αναφέρει λανθασμένα «περί ελληνικής και μη, πλευράς στο νησί της Λέσβου», προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά για πολλά πράγματα.

Η Λέσβος είναι ένα από τα νησιά που "διεκδικούν" οι Τούρκοι, προσπαθώντας με κάθε τρόπο στρατιωτικό αλλά και προβοκατόρικο να "γκριζάρουν".

Μόνο τις τελευταίες ημέρες, στα νησιά του Αιγαίου μεταξύ αυτών και τη Λέσβο έχουν πραγματοποιήσει μπαράζ υπερπτησεων.

Η ανάρτηση στο  Facebook

«Μία από τις μεγαλύτερες νορβηγικές εφημερίδες ανέφερε πολύ ωραία για εμάς και τη δουλειά μας.
Δυστυχώς, μερικές λανθασμένες πληροφορίες που δόθηκαν από άτομα που πήραν συνέντευξη και δεν ήταν εδώ. Το στρατόπεδο της Μόριας  δεν ήταν ποτέ τελείως κλειστό και οι άνθρωποι μπορούσαν να κινούνται.
Από την πρώτη μέρα εμείς από το MCAT όπως και  άλλοι πρόσφυγες καλωσόρισαν τα μέτρα του περιορισμού των κινήσεων από την  ελληνική κυβέρνηση, γιατί αυτό μας προστατεύει από την πανδημία στην......«ελληνική πλευρά του νησιού».
Βάζαμε ακόμη και αφίσες με αυτό το μήνυμα στο στρατόπεδο και βίντεο με ανάλογα μηνύματα. Γνωρίζαμε ότι αυτό θα μας φέρει τόσες πολλές δυσκολίες στους πρόσφυγες, αλλά ήταν ο μόνος τρόπος.
"Ο 30χρονος Deen Mohammed Alizadah, μαζί με τους φίλους του, δημιούργησε μια ομάδα που ονομάζουν ομάδα ευαισθητοποίησης της Μόριας για τον Κορονοιό. Η ομάδα, η οποία αποτελείται από πρόσφυγες στο στρατόπεδο, που ενημερώνει τους υπόλοιπους πρόσφυγες για τον κίνδυνο μόλυνσης, για τη σημασία του πλυσίματος των χεριών τους και της διατήρησης όσο το δυνατόν περισσότερης απόστασης.
- Υπάρχει έλλειψη νερού στο στρατόπεδο, επομένως είναι δύσκολο να πλένετε τα χέρια σας όσο συνιστάται. Επιπλέον, η κοινωνική απόσταση είναι αδύνατη. Οι συνθήκες επιδεινώνονται μόνο εδώ, "είπε στον VG.", καταλήγει η ανάρτηση μεταξύ άλλων.
Το περιστατικό χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και επαναφέρει στην μνήμη μας την έκθεση από το Πανεπιστήμιο του Turku, που κάνει λόγο περί μη κυριαρχίας του ελληνικού κράτους στη Λέσβο, την οποία βέβαια ανακάλεσε αργότερα το ίδρυμα αυτό.

Όπως και να έχει το περιστατικό και η «φρασεολογία» κάποιων, όποια ιδιότητα και να φέρουν, αποτελεί αντικείμενο προσεκτικής ανάλυσης για τυχόν ύποπτα σχέδια κατά της ίδιας της χώρας μας.

ΠΗΓΗ pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου