Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Success Story: Έκλεισαν και τα Sprider

«Λουκέτο» μπήκε σε ένα από τα πιο γνωστά καταστήματα ρούχων στην Ελλάδα, τα Sprider Stores!

Συγκεκριμένα από την Τρίτη 1η Οκτωβρίου αναστέλλεται η λειτουργία των καταστημάτων σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία λιανικών πωλήσεων ειδών ένδυσης και υπόδησης είχε κάνει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 αλλά δεν έγινε δεκτή.


Οι 890 περίπου εργαζόμενοι αλλά και οι πιστωτές και οι προμηθευτές στους οποίους η εταιρεία χρωστά περί τα 90 εκατ. ευρώ αγωνιούν για τις αποζημιώσεις τους και τα χρήματα που έχουν τοποθετήσει στην εταιρεία.

«Θα αξιοποιηθεί με κάθε τρόπο η καθ΄ όλα σημαντική πάγια περιουσία της εταιρείας με βασικό γνώμονα την ικανοποίηση των εργαζομένων και των λοιπών πιστωτών όπως ο νόμος ορίζει», επισημαίνει η Sprider Stores.

Μάλιστα η εταιρεία μέχρι πριν από λίγα χρόνια είχε 110 καταστήματα σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κύπρο, Σερβία και Πολωνία!

Η εταιρεία στις καλές εποχές πραγματοποιούσε πωλήσεις 160 εκατ. ευρώ, είχε περίπου 15 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη και απασχολούσε 2.000 εργαζόμενους.

Η οικονομική κρίση όμως «χτύπησε» και τα συγκεκριμένα καταστήματα.

Μάλιστα, το Φεβρουάριο του 2012 εκδηλώθηκε πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς τα κεντρικά γραφεία στην Ανθούσα Αττικής, αποθηκευτικούς χώρους αλλά και εμπορεύματα, με αποτέλεσμα η εταιρεία να μείνει χωρίς αποθέματα στη μέση της σεζόν.

Το ύψος των ασφαλιστικών απαιτήσεων σε επίπεδο ομίλου από την πυρκαγιά ήταν 10,4 εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία ωστόσο δεν προχώρησε, καθώς οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας κ.κ. Αθανάσιος και Σάββας Χατζηιωάννου κατηγορήθηκαν για ηθική αυτουργία και η όλη διαδικασία έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Η ιστορία των καταστημάτων

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1971 από την οικογένεια Αργυρού. Το 1999 εξαγοράστηκε από τον όμιλο Χατζηιωάννου. Ακολούθησε μια δεκαετία ισχυρής ανάπτυξης αφού από 20 καταστήματα το 1999 έφτασε τα 110. Το 2004 πραγματοποιήθηκε δημόσια εγγραφή για την είσοδο των μετοχών της στο Χρηματιστήριο.


ΠΗΓΗ aorata-gegonota





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου