Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ένας ο τρομοκράτης, λέει το CNN Ο «Μοναχικός Λύκος» αιματοκύλησε τη Βοστώνη

Τη σφραγίδα του "μοναχικού λύκου" φέρουν οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που σκόρπισαν τον θάνατο στο μαραθώνιο της Βοστώνης.

Σύμφωνα με το CΝΝ, ειδικοί επισημαίνουν ότι οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί είναι δημιούργημα του "μοναχικού λύκου", δηλαδή ενός και μοναδικού τρομοκράτη ο οποίος χρησιμοποίησε μία απλή συνταγή, διαθέσιμη στο εμπόριο για να τους φτιάξει.

Ο τρόπος με τον οποίο ο δράστης συναρμολόγησε τις βόμβες "δείχνει" Αλ Κάιντα αλλά και ακροδεξιά στοιχεία, επομένως το τοπίο παραμένει ασαφές, αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο .


"Η Αλ Κάιντα το 2010 συμβούλευε τους υποστηρικτές της πως μπορούν να φτιάξουν μέσα σε χύτρες ταχύτητας εκρηκτικούς μηχανισμούς, ιδιαίτερα αποτελεσματικούς αλλά και δύσκολα ανιχνεύσιμους από τς αρχές. Η συνταγή των εκρηκτικών μηχανισμών παραπέμπει επίσης και σε ακροδεξιά στοιχεία των ΗΠΑ. Είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση, πρόκειται για έναν και μοναδικό τρομοκράτη".

Αν και μέχρι τώρα δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι πίσω από τις φονικές επιθέσεις στη Βοστώνη κρύβεται η Αλ Κάιντα ή οι υποστηρικτές της, ωστόσο, πριν από τρία χρόνια η τρομοκρατική αυτή οργάνωση είχε κάνει σύνθημα της το μότο "κάνε μόνος σου τον τρομοκράτη" δίνοντας οδηγίες μέσω του διαδικτύου για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών με απλά υλικά καλώντας τους μουσουλμάνους απ' όλο τον κόσμο να αναλάβουν δράση.

"Πώς να φτιάξεις μία βόμβα στην κουζίνα της μαμάς", ήταν το τίτλος του περιοδικού που εξέδωσε η Αλ Κάιντα το οποίο κυκλοφόρησε το 2010.

Την ίδια ώρα, αξιωματούχος της αμερικανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας δηλώνει στο CNN ότι οι χύτρες ταχύτητας φέρουν την υπογραφή ακροδεξιού Αμερκανού που έχει την ...τάση να ανατινάζει κτίρια με αυτοσχέδιες βόμβες. Ενδεικτικό παράδειγμα, το 1996 στο Ολυμπιακό Πάρκο της Ατλάντα, ο Ερικ Ρούντολφ είχε εμπλουτίσει εκρηκτικούς μηχανισμούς με καρφιά προκειμένου να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα. Τις βόμβες, που τις ενεργοποίησε μέσω ωρολογιακών μηχανισμών, όπως και στη Βοστώνη, τις είχε τοποθετήσει μέσα σε σακίδια.

ΠΗΓΗ protothema.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου