Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ ο Γιάννος Παπαντωνίου

Την πύλη του Εφετείου της Αθήνας πέρασαν σήμερα ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου, προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν σε ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση με τον αδήλωτο τραπεζικό λογαριασμό στην τράπεζα «HSBC». Στον συγκεκιρμένο τραπεζικό λογαριασμό, που είναι στο όνομα της συζύγου του πρώην υπουργού και αποκαλύφθηκε με την δημοσίευση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ,. είναι κατατεθειμένα 2,2 εκατομμύρια δολάρια.


Η κατηγορία για την οποία κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι αυτή της υποβολής ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, ενώ η σύζυγος του απολογήθηκε για απλή συνέργεια στο αδίκημα αυτό. Μετά την απολογία του ο πρώην υπουργός αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ, όπως επίσης και η σύζυγος του στην οποία επιβλήθηκε εγγυοδοσία ύψους 20.000 ευρώ.

Η υπόθεση απασχόλησε στη Δικαιοσύνη κατόπιν παραπομπής της από την επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής.

Σύμφωνα με πληρηφορίες, στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή αρμόδιου για θέματα πόθεν έσχες, ο πρώην υπουργός επανέλαβε τα όσα είχε υποστηρίξει για το θέμα αυτό στη Βουλή. Αρχικά, ο Γ. Παπαντωνίου είχε υποστήριξε ότι δεν υπάρχει λογαριασμός και έκανε λόγο για συκοφαντίες. Στη συνέχεια, ωστόσο, ανασκεύασε την θέση του και με υπόμνημα στην επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής παραδέχθηκε πως ο λογαριασμός υπάρχει, αγνοούσε όμως την ύπαρξή του καθώς δεν τον είχε ενημερώσει η σύζυγός του.

Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι αποτελούσε «προσωπικό» λογαριασμό της συζύγου του καθώς εκεί ήταν ποσά που κατέθεσε ο πρώην σύζυγος της για τα παιδιά τους! Τελικά, υπήρξε και τρίτη «μανούβρα» με τον κ. Παπαντωνίου να ομολογεί ότι γνωρίζει τον λογαριασμό και πως εκεί βρίσκονται χρήματα τόσο της συζύγου του όσο και δικά του!

Υπενθυμίζεται ότι ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν ήδη διατάξει έλεγχο σε όλα την κινητή και ακίνητη περιουσία του ζεύγους Παπαντωνίου και άνοιγμα όλων των λογαριασμών. Η θητεία του Γ. Παπαντωνίου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ελέγχεται από ομάδα εισαγγελέων που ερευνούν όλες τις συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου