Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Στρατιωτικό δίχτυ προστασίας της Ρωσίας στις ρωσόφωνες περιφέρειες την ημέρα των εκλογών

Με  αεροπορική άσκηση «μαμούθ» στη δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια απαντά η Μόσχα στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ αλλά και στις εκλογές που προγραμματίζει το καθεστώς  του Κιέβου για τις 25 Μαΐου.
Πρόκειται στην ουσία για την μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση που έχει πραγματοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό μια αεροπορική άσκηση προστασίας των ρωσόφωνων πληθυσμών της Ανατολικής Ουκρανίας σε περίπτωση που το  Κίεβο επιχειρήσει την πραγματοποίηση προβοκάτσιας εναντίον τους για να έχει οφέλη κατά τη εκλογική διαδικασία.

Η άσκηση η οποία ονομάζεται Авиадартс-2014 πρόκειται να διαρκέσει 10 ημέρες και πιο συγκεκριμένα από τις 18 μέχρι και τις 27 Μαΐου.
Σε αυτή πρόκειται να λάβουν μέρος όλες οι αεροπορικές της δυτικής αλλά και της νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας και φυσικά θα αυτή θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων βολές με πραγματικά πυρά και ασκήσεις Αεράμυνας με αναχαίτιση βαλλιστικής επίθεσης όπως και αναχαίτιση εχθρικών αεροσκαφών, σε σύνθετα  σενάρια εμπλοκών αέρος-αέρος.
Πλήρως θορυβημένο το Κίεβο από την εξαγγελία της άσκησης έσπευσε να κατηγορήσει τη Μόσχα μέσω του υπηρεσιακού υπουργού Εξωτερικών του Κιέβου, Αντρέι  Ντεσίτσα:
«Η ρωσική πλευρά, δυστυχώς, όπως αντιλαμβάνεσθε, λαμβάνει αποφάσεις που δεν είναι ευνοϊκές για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε σήμερα η διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων την ημέρα των εκλογών της 25ης Μαΐου, στην Ουκρανία», είπε.
Το επίσημο μέρος της άσκησης πρόκειται να ξεκινήσει στις 21 Μάιου και  αυτή πρόκειται να έχει ως επίκεντρο το πεδίο βολής στο Pogonovo της περιφέρειας του Βορονέζ 160 χλμ. μόλις από τα σύνορα με την Ουκρανία.
Στην άσκηση πρόκειται να συμμετάσχουν συνολικά 71 πληρώματα από την Αεροπορία, Στρατού, την τακτική Αεροπορία (VVS), την διοίκηση Μεταφορών, την στρατηγική Αεροπορία (DA) ενώ ευρεία θα είναι και η συμμετοχή μονάδων Αεράμυνας της PVO.
Σε ότι αφορά το υλικό πρόκειται να συμμετάσχουν αεροσκάφη Su-25SM, Su-25, MiG-29SMT, MiG-29, Su-27SM, (έκδοση βασισμένη στο πρόγραμμα του Su-35BM), Su-27, Su-24, Su-34, Il-76MD και Tu-22M3.
Από πλευράς ελικοπτέρων πρόκειται να πετάξουν επιθετικά ελικόπτερα Ka-52, Mi-24, Mi-28N και μεταφορικά M-8MT και Mi-8MT-B-5 και όλα τα αεροσκάφη θα επιχειρούν από την ΑΒ του Lipetsk.
Στην άσκηση θα συμμετάσχουν και μονάδες αντιαεροπορικών συστημάτων Pantshir S-1 και S-300/400 όπου και θα εκτελεστούν σενάρια διείσδυσης και καταστροφής εχθρικής Αεράμυνας απο τα αεροσκάφη κρούσης (Su-25SM, Su-24, Su-34).

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου