Τρίτη 16 Απριλίου 2024

CNN: Η Ουάσιγκτον αναμένει απάντηση «περιορισμένης εμβέλειας» από το Ισραήλ


Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν ότι η στρατιωτική απάντηση του Ισραήλ στα χτυπήματα του Ιράν θα είναι «περιορισμένης εμβέλειας», δήλωσε στο CNN ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης και πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Υπάρχουν πληροφορίες στις ΗΠΑ που υποδηλώνουν ότι το Ισραήλ προσανατολίζεται σε ένα στενό και περιορισμένο χτύπημα στο εσωτερικό του Ιράν, επειδή αισθάνεται ότι πρέπει να απαντήσει με κάποια δραστική ενέργεια, δεδομένης της πρωτοφανούς κλίμακας της ιρανικής επίθεσης, δήλωσε η δεύτερη πηγή.

Το Ισραήλ δεν έχει προειδοποιήσει επίσημα τις ΗΠΑ για το ποια μπορεί να είναι τα σχέδιά του και πότε θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν, δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης.

«Ελπίζουμε ότι θα μας δώσουν κάποια προειδοποίηση ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι να προστατεύσουμε το προσωπικό μας, όχι μόνο το στρατιωτικό αλλά και το διπλωματικό σε όλη την περιοχή», δήλωσε ο αξιωματούχος της κυβέρνησης.

«Αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως θα μας προειδοποιήσουν και ξέρουν ότι όταν μας προειδοποιήσουν, είναι πιθανό να δηλώσουμε και πάλι την αντίθεσή μας», πρόσθεσε.

Ο αξιωματούχος είπε επίσης ότι αν το Ισραήλ δεν απαντήσει, οι ΗΠΑ είναι «βέβαιες ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση» και η κατάσταση θα επιστρέψει στο status quo.

«Όμως, οποιαδήποτε πρόσθετη κίνηση ανοίγει τώρα μια σειρά από άλλες πιθανότητες, μερικές από τις οποίες είναι αρκετά τρομακτικές», πρόσθεσε ο ανώτερος αξιωματούχος.

ΠΗΓΗ https://www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου