Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΠΑΤΡΑ: Κυκλώματα "ξεζουμίζουν" τους μετανάστες πουλώντας τους πλαστά διαβατήρια - Στα 1.500 ευρώ η "ταρίφα" - Αλλεπάλληλες συλλήψεις στο λιμάνι και στα Αεροδρόμια Αράξου και Ακτίου

Εξακολουθούν να «πολιορκούν» τα πολιτικά αεροδρόμια της δυτικής Ελλάδος και το λιμάνι της Πάτρας, αλλοδαποί, προκειμένου να βρουν τον τρόπο για να περάσουν παράνομα σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιούν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, που όμως εντοπίζονται από τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς, οι οποίοι διενεργούν τους ελέγχους στις πύλες εξόδου. Στο πολιτικό αεροδρόμιο του Ακτίου, όπως έχει ήδη μεταδώσει το thebest.gr, συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αφγανιστάν 26 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για χρήση και κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.
Οι δύο αλλοδαποί επιχείρησαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς από το Άκτιο με προορισμό το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης στη Γερμανία, αλλά κατά τον έλεγχο διαβατηρίων διαπιστώθηκε ότι κατείχαν διαβατήρια της Νότιας Κορέας, τα οποία ήταν πλαστά, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Επίσης, τις τελευταίες ημέρες συνελήφθησαν στο λιμάνι της Πάτρας περισσότεροι από δέκα αλλοδαποί, οι οποίοι προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλοίο προς λιμάνια της Ιταλίας, επιδεικνύοντας κατά τη διάρκεια του ελέγχου, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών του Λιμενικού και της Αστυνομίας, οι αλλοδαποί προμηθεύονται τα πλαστά έγγραφα από μέλη κυκλωμάτων, που διακινούν αλλοδαπούς, έναντι αδράς αμοιβής. "Ταρίφα" για κάθε πλαστό διαβατήριο είναι τα 1.500 ευρώ ενώ, έως ώρας, ελάχιστες είναι οι συλλήψεις των παραχαρακτών.


ΠΗΓΗ thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου