Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Νέες ενισχύσεις αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία


Ιούνιος 12, 2023. Ελλάδα.

Ο αμερικανικός στρατός έστειλε νέα στρατιωτική και υλικοτεχνική συνοδεία ενίσχυσης αποτελούμενη από σχεδόν 40 οχήματα, τα οποία εισήλθαν στη Συρία, από το Ιράκ στις βάσεις και τα στρατιωτικά σημεία στην επαρχία Χασάκα, η οποία βρίσκεται στην κατοχή της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/YPG στη Συρία, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από τοπικές πηγές, το αμερικανικό στρατιωτικό κομβόι εισήλθε χθες στη Χασάκα από τη συνοριακή πύλη Αλ Ουαλίντι στα σύνορα Ιράκ-Συρίας. 

Τεθωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα, βυτιοφόρα μαζούτ και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών βρίσκονται στη συνοδεία σχεδόν 40 οχημάτων που έφθασαν στις βάσεις και τα στρατιωτικά σημεία των αμερικανικών δυνάμεων στους οικισμούς Rumeylan, Şeddadi και Tel Beyder που καταλαμβάνονται από την τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG στην περιφέρεια της Χασάκα.

Με την έναρξη της επιχείρησης του τουρκικού στρατού «Πηγή Ειρήνης» τον Οκτώβριο του 2019, οι ΗΠΑ έδωσαν προτεραιότητα στον εποικισμό γύρω από τα κοιτάσματα πετρελαίου ενώ εκκένωσαν τις βάσεις τους στην περιοχή της επιχείρησης. 

Συνεχίζοντας την υποστήριξή τους στην τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG, οι δυνάμεις των ΗΠΑ είναι επί του παρόντος παρούσες σε πολλές βάσεις και στρατιωτικά σημεία στις περιοχές που καταλαμβάνει η κουρδική οργάνωση στις επαρχίες  Χασάκα, Ράκα και Ντέιρ εζ Ζορ στη Συρία.

Η Ουάσιγκτον στέλνει συνεχώς ενισχύσεις σε στρατιωτικές βάσεις και σημεία που βρίσκονται σε κοιτάσματα πετρελαίου που καταλαμβάνονται από τρομοκράτες PKK/YPG, γράφει το δημοσίευμα, επικαλούμενο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου