Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Μπαγκλαντές: Έπαιξε τη ζωή του «κορώνα-γραμμάτα» για να σώσει ένα ελαφάκι!

Ο 15χρονος Μπελάλ συγκλονίζει με την ανθρωπιά του.
Εκπληκτικές είναι οι εικόνες που έρχονται από το Μπαγκλαντές και δείχνουν ένα αγόρι να προσπαθεί να σώσει ένα μικρό ελαφάκι, λίγο πριν χαθεί από έναν ορμητικό χείμαρρο, διακινδυνεύοντας την ίδια του τη ζωή.

Ο νεαρός με το όνομα Μπελάλ είχε πάει εκδρομή με τους γονείς του στις όχθες του ποταμού Νοακχαλί και κάποια στιγμή είδε το ελαφάκι που είχε πέσει στο ποτάμι και πάλευε με τα νερά. Με εντυπωσιακό θάρρος ο Μπελάλ βούτηξε στο ποτάμι, ενώ οι συγγενείς του παρακολουθούσαν τη διάσωση, έτοιμοι να επέμβουν, αν ο μικρός δεν κατάφερνε να βγει από τα ορμητικά νερά.

Δευτερόλεπτα αργότερα, το χέρι του εμφανίστηκε πάνω από την επιφάνεια του νερού, κρατώντας το ζώο ψηλά, κουρασμένο, αλλά σώο. Λίγο αργότερα κατόρθωσε να το περάσει στην απέναντι όχθη, όπου βρισκόταν το κοπάδι του.

Την απίστευτη αυτή ιστορία απαθανάτισε με το φακό του ο διάσημος φωτογράφος της άγριας φύσης, Χασιμπούλ Γουαμπά, σε ένα από τα ταξίδια του.

«Είναι απίστευτο αυτό που έκανε ο πιτσιρικάς. Επτά άτομα παρακολουθούσαμε το γεγονός και, όταν γύρισε πίσω σε εμάς, τον επευφημήσαμε για το κατόρθωμά του» δήλωσε ο Γουαμπά.











ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου