Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Τουρκία: Βαφτίσαν τούρκικα όλα τα Ελληνικά μνημεία! Απο που ως που είχατε εσείς πολιτισμό;

Τελικά οι «γείτονες» Τούρκοι, κυριολεκτικά δεν έχουν τον… Αλλάχ τους. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τη νέα εκστρατεία του τουρκικού Οργανισμού Τουρισμού, ο οποίος, για να διαφημίσει την χώρα του, δεν δίστασε, ούτε λίγο, ούτε πολύ να καπηλευτεί οτιδήποτε το ελληνικό και όχι μόνο υπάρχει στην Τουρκία.
Του Παντελή Καρύκα
Έτσι οι νέες αφίσες του τουρκικού Οργανισμού Τουρισμού για την τουριστική περίοδο 2014, πληροφορούν τους υποψήφιους επισκέπτες ότι η Τουρκία είναι η «πατρίδα» του καφέ, του τσαγιού, του κουλουριού – αυτού του ταπεινού που πωλείται σε κάθε γωνιά κάθε ελληνικής πόλης – αλλά, ακόμα χειρότερα και όλων των αρχαίων ελληνικών μνημείων που υπάρχουν στη χώρα, θυμίζοντας τους Έλληνες που τα δημιούργησαν.

Η Τουρκία είναι επίσης, σύμφωνα με τους εμπνευστές της διαφημιστικής εκστρατείας η πατρίδα της Ιλιάδας (!), της Μέδουσας, της Τροίας, των μνημείων του ελληνιστικού βασιλείου της Κομαγηνής και της Παρθένου Μαρίας (!!!) και του Χριστιανισμού.
Οι εν λόγω αφίσες, που δημοσίευσε η εφημερίδα «Ραντικάλ», θα προκαλούσαν ασφαλώς τον γέλωτα, ενδεχομένως, σε κάποιον και ελάχιστα ασχολούμενο με τη μελέτη της ιστορίας ξένο. Σίγουρα όμως αφήνουν μια πικρή γεύση στους Έλληνες. Μια κουβέντα δεν θα έβλαπτε, σιγά μην αποτελέσει πρόσχημα έγερσης… εδαφικών διεκδικήσεων!
Ενδιαφέρον θα είχε πάντως να δούμε τις αντιδράσεις των Αράβων, οι οποίοι έκαναν τον καφέ κοινή απόλαυση για εκατομμύρια ανθρώπους, ή των Κινέζων, αναφορικά με το τσάι, εκτός κι αν τους έχουν ήδη πάρει χαμπάρι και συλλογίζονται το ελληνικότατο… «μωραίνει Κύριος…».
Αφού όμως θέλουν οι φίλοι μας οι Τούρκοι να… παίξουμε, αν επισκεφτούν οι ενδιαφερόμενοι την ακόλουθη διεύθυνση, να δούμε μετά τι θα διαλέξουν! Μας το έστειλε πριν από λίγο, τυχαία, αγαπημένος φίλος: http://www.e-fungus.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=418:where-is-this-place-gia-sou-hellas&catid=36:good-news&Itemid=54

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου