Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Απίστευτη σκληρότητα στη Σαουδική Αραβία: Αφησαν φοιτήτρια να πεθάνει επειδή απαγορεύεται να την αγγίξουν άνδρες νοσοκόμοι

Ξεπέρασε κάθε όριο η σκληρότητα του θρησκευτικού καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας, καθώς οι αυστηροί νόμοι φυλετικών διαχωρισμών κόστισαν τη ζωή σε μια νεαρή φοιτήτρια η οποία πέθανε μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου.
Μια μεταπτυχιακή φοιτήτρια έπαθε καρδιακή προσβολή μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου, ωστόσο, κανένας δεν της προσέφερε βοήθεια, καθώς οι αρχές του Πανεπιστημίου απαγόρευσαν σε άνδρες τραυματιοφορείς να μπουν στο χώρο.
Το προσωπικό στο Πανεπιστήμιο Βασιλιάς Σαούντ στο Ριάντ υποστήριξε ότι οι τραυματιοφορείς δεν μπορούσαν να μπουν στον χώρο διότι η φοιτήτρια δεν ήταν «καλυμμένη» και διότι δεν επιτρέπεται σε άνδρες να εισέρχονται στα κτίρια του ιδρύματος που προορίζεται για τις γυναίκες.

Ωστόσο, η πολιτική αυτή είχε ως τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο της νεαρής κοπέλας, ενώ, η υπόθεση φέρνει μνήμες από τον τραγικό χαμό 15 μαθητριών, το 2002. Οι νεαρές κοπέλες είχαν καεί σε μια πυρκαγιά στη Μέκκα επειδή η θρησκευτική αστυνομία δεν τους επέτρεψε να εγκαταλείψουν το κτίριο μιας και δεν ήταν σωστά ντυμένες.

ΠΗΓΗ dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου