Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Αθανάσιος Κοσσέ: Αυτός είναι ο Έλληνας που σκοτώθηκε στην Ουκρανία πολεμώντας στο πλευρό των ρωσόφωνων!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Αθανάσιος Κοσσέ είναι ο 49χρονος Έλληνας που έπεσε νεκρός από τα πυρά των Νεοναζί του Κιέβου κατά… τη διάρκεια μαχών κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης Ντονιέτσκ, της Ουκρανίας. Είχε ταχθεί στο πλευρό των ρωσόφωνων και πολεμούσε μαζί τους για την ανεξαρτησία της νοτιοανατολικής περιοχής της Ουκρανίας.

Ο 49χρονος άνδρας, με ρίζες από την Ανατολική Ουκρανία, φέρεται να σκοτώθηκε στις 18 Νοεμβρίου απο “βροχή” πυρών ένοπλων ουκρανικών ομάδων, οι οποίες είχαν στήσει καρτέρι τα υπόγεια καταφύγια που υπάρχουν εκεί απο τη σοβιετική εποχή και εξαπέλυαν αιφνιδιαστικές επιθέσεις. Μία απο αυτές στάθηκε μοιραία για τον Έλληνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Σύγχρονη Ρωσία», ο Αθανάσιος Κοσσέ είναι γέννημα – θρέμμα της περιοχής από την Πολίχνη Ραζντόλνογι. Εφυγε από εκεί πριν από 20 χρόνια για την Ελλάδα, και ζούσε στην Καλλιθέα με τη σύζυγό του και τον γιο του Πέτρο. Τον περασμένο Μάιο, ο Θανάσης, όπως τον φώναζαν οι φίλοι, επέστρεψε στο Ντονιέτσκ, προκειμένουη να επισκεφθεί τη μητέρα του..


Είδε την καταστροφή και τον όλεθρο που σκόρπιζαν τα εθνικιστικά, νεοναζιστικά στοιχεία, και αποφάσισε να μείνει εκεί να βοηθήσει τη γριά μητέρα του, αλλά και για να «στρατευθεί» με τους μαχητές για τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, φωτογράφιζε καθημερινά τι συνέβαινε στην περιοχή και συγκέντρωνε υλικό για να κάνει ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Η λευκή βίβλος του φασισμού στην Ουκρανία».
Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, δημοσιεύεται και μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει μέσω Skype ο Κοσσέ πριν από μερικούς μήνες. Στον Δημήτρη Λιάτσο, τον δημοσιογράφο που του είχε πάρει τη συνέντευξη έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη του η φράση: «Σας ευχαριστώ που ασχολείστε με τα δικά μας προβλήματα στον Ντονμπάς».
ΠΗΓΗ makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου