Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ανοίγει ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου Σαντορίνης για το κοινό

Ανοίγει σήμερα, Τετάρτη, 11 Απριλίου, ο αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου Σαντορίνης μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραλαβής προς χρήση του έργου “Ανάδειξη, Διαμόρφωση και Αντικατάσταση Στεγάστρου Αρχαιολογικού Χώρου Ακρωτηρίου Θήρας”.
Η παραλαβή έγινε από τον εργοδότη που είναι η “Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρία”, ενώ το έργο παρέλαβε για χρήση ο φορέας λειτουργίας η  ΚΑ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. ” Το Ακρωτήρι είναι ένας πολύ σημαντικός χώρος, ο οποίος αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών. Τον θέλουμε ανοιχτό, προσβάσιμο, εξωστρεφή αλλά και ασφαλή. Η εμπειρία της επίσκεψης στο Ακρωτήρι είναι μοναδική.”, δήλωσε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος.

Ο Δήμαρχος Σαντορίνης, Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος διέθεσε προσωπικό του Δήμου Θήρας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως φύλακες συμπληρωματικά προς το υφιστάμενο προσωπικό του ΥΠΠΟΤ.
Ο χώρος θα είναι επισκέψιμος από τις 10.00-17.00, λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας κατά τις συγκεκριμένες ώρες εκ του γεγονότος ότι ο συγκεκριμένος χώρος επί σειρά ετών παρέμενε κλειστός.

ΠΗΓΗ news.travelling.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου