Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Κάλπες στις 6 Μαϊου

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης από το real.gr

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος ζήτησε την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών στις 6 Μαΐου.

Οι κκ. Παπούλιας και Παπαδήμος δεν θέλησαν να έχουν τον καθιερωμένο τυπικό διάλογο ενώπιον των δημοσιογράφων, καθώς ο πρωθυπουργός περιορίστηκε να ενημερώσει τους εκπροσώπους του Τύπου ότι πρόκειται να τοποθετηθεί με το μήνυμα που θα απευθύνει στον ελληνικό λαό το βράδυ.


Μετά την συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε στην έκδοση του προβλεπόμενου Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών στις 6 Μαΐου.



«Διάλυση της Βουλής δεν σημαίνει διάλυση της κυβέρνησης»

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου προκειμένου να ανακοινωθεί η διάλυση της Βουλής. Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 6 Μαΐου.

Τον απολογισμό της κυβέρνησης έκανε κατά την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο ο Λουκάς Παπαδήμος. «Όταν αναλάβαμε στις 11 Νοεμβρίου η θέση μας στη ζώνη του ευρώ τελούσε υπό αίρεση» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε σε όσα έχει επιτύχει η κυβέρνηση.

Κατέστησε σαφές και λόγω της κρισιμότητας των καιρών ότι «διάλυση της Βουλής δεν σημαίνει διάλυση της κυβέρνησης».

Παράλληλα θα προτείνει η σύγκληση της νέας βουλής να γίνει στις 17 Μαΐου.


Τρίτη η Διακομματική

Την Τρίτη του Πάσχα ο υπουργός των Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης θα προσκαλέσει για τους όρους διεξαγωγής των εκλογών την Διακομματική Επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου είτε διαθέτουν είτε δεν διαθέτουν Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η ύπαρξη ή όχι Κοινοβουλευτικής Ομάδος θα αφορά τις ρυθμίσεις του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, όπως η συμμετοχή ή όχι στο debate, στον χρόνο κατανομής του τηλεοπτικού χρόνου κα.

Το χρονοδιάγραμμα

Σήμερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr, το υπουργείο Εσωτερικών θα καταρτίσει εγκύκλιο για το χρονοδιάγραμμα των εκλογών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες :

• Στις 20 Απριλίου, εννιά δηλαδή ημέρες μετά την προκήρυξη των εκλογών, όπως προβλέπεται από το νόμο, θα υπάρξει κατάθεση των τίτλων και των εμβλημάτων των κομμάτων ή των συνασπισμών κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις προσεχείς εκλογές

• Την ίδια μέρα, 20 Απριλίου κατατίθενται τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών όλων των κομμάτων

• Στις 21 Απριλίου ανακηρύσσονται οι υποψήφιοι βουλευτές

• Στις 25 Απριλίου ανακηρύσσονται οι συνδυασμοί που θα συμμετάσχουν στις εκλογές

Αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών ισχύουν οι περιορισμοί για τις ραδιοτηλεοπτικές εμφανίσεις των υποψηφίων με σταυρό βουλευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου